Opleidingen

©Petrina-HIStyle-34 kopie

Inmiddels ben ik 25 jaar werkzaam als docent imagestyling. Styling is op het moment boeiender dan ooit. Nooit eerder waren er zo veel mogelijkheden en was het aanbod zo divers. Telkens als ik denk dat ik alles wel gezien en gehoord heb, komt er weer een nieuwe trend of look voorbij die ik niet eerder heb gezien. Als kledingstylist geef je richting. Zorg je dat je klanten zich mooi kleden in een stijl die bij hen past. De behoefte aan kennis is groot. Niet zo gek want het aanbod van kleding is gigantisch. Geen wonder dat consumenten op zoek zijn naar houvast. Maar niet alleen dat. Het is vooral ook heel leuk om meer over kleding te leren en te weten welke kleuren en stylen je flatteren.

Hi Style biedt opleidingen op het gebied van kleur en styling. Meer dan 500 kledingstylistes, kappers, visagisten, coaches en inmiddels ook winkelpersoneel hebben een opleiding bij Hi Style gevolgd. Naast een gedegen basis zijn de opleidingen ook modisch. Dit is een vereiste anders blijven de opdrachten uit.

Naast mijn werk als opleider ben ik dagelijks in de praktijk aan het werk. Geef ik kleur- en kledingadvies, organize ik garderobes en ben ik aan het werk als personal shopper. Zo heb ik een kort lijntje met zowel de winkels als de consument. Een advies moet hoe dan ook allround zijn. Uiteraard blijf ik zelf ook doorleren en mezelf vernieuwen. Elk jaar ontwikkel ik nieuwe materialen, video’s of geef ik een boek uit. Dit houdt mij scherp. Inmiddels heb ik 6 boeken geschreven waaronder Kleding Genoeg Vrouwen en Kleding Genoeg Mannen, Stijlfactor5 en Wat trek ik aan. Tips & tricks van een ervaren stylist.

De opleidingen worden zowel in de studio in Rotterdam als op locatie gegeven. Personal Styling 2 keer per jaar, in maart en oktober. De andere opleidingen of trainingen starten het hele jaar door. Als er 2 personen zich voor een bepaalde training hebben aangemeld, kan er in overleg een datum worden geprikt. De opleidingen zijn actueel en sluiten goed aan op de vraag van de consument. Maar ook op jou als stylist. Alle cursisten krijgen van mij zelf ook een persoonlijk advies. Zodat je vol zelfvertrouwen advies kunt geven.

Ook nadat je een opleiding hebt gedaan, kun je je bij Hi Style blijven ontwikkelen. Zo zijn er aanvullende trainingsdagen, ondersteunende video’s op Hi Style tv en vindt er elk kwartaal een gratis inspiratie-ochtend plaats. Tijdens deze ochtenden deel ik nieuwe kennis of diep ik bestaande onderwerpen verder uit. Veel stylistes werken alleen en dan is even sparren met collega’s heel fijn. Tegelijkertijd is het een gratis les waarin ik nieuwe tips en tricks deel. Als je bij Hi Style een opleiding hebt gevolgd kun je je ongelimiteerd aanmelden voor de inspiratieochtend.

  • Lonneke Leever
    Merel heeft veel kennis en jarenlange ervaring, en deelt dat in haar lessen. De lessen zijn dus heel informatief, maar vooral ook erg inspirerend. Merels passie voor haar vak werkt aanstekelijk; ik kom altijd erg enthousiast en geïnspireerd thuis, en heb zin om met de geleerde kennis aan de slag te gaan!

Samen maken we Nederland nog mooier!

Inspiratieochtend

Wil je kijken of Hi Style bij jou past? Kom een keer vrijblijvend kennis maken of meld je aan voor de gratis inspiratie-ochtend.