Hartelijk dank voor je aanvraag

Dankjewel voor jouw bericht. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. Bekijk in de tussentijd de video’s van Hi Style TV of download mijn gratis e-book.

Het boek Secret Tips van een Ervaren Stylist

Gratis E-book: Secret Tips van een ervaren stylist

Download het gratis E-book
Een thumbnail van Merel in een van haar video's

Bekijk Stylingtips op het Hi Style Youtube Kanaal

Bekijk het Youtube kanaal
Hi Style garderobe opbouwen

Heb je een capsule garderobe nodig?

Welnee: leuke sets ontstaat vanzelf!

“Is het handig om in een ‘capsule garderobe’ te investeren?” is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. Alles mag natuurlijk en als jij het prettig vindt: doen!
Maar wat mij betreft is het niet nodig. Als je eenmaal je kleurtype, je figuur en je stijl sleutel kent, zul je ervaren dat je vanzelf een leuke garderobe opbouwt zonder geforceerd naar complete sets op zoek te gaan. Stel jezelf deze 3 vragen voordat je iets koopt: “Wat vind ik leuk en wat staat mij mooi? Met daarbij: Wat heb ik nodig?”

Koop vooral kleding die jou blij maakt en je goed staat: grote kans dat je deze kleding het allerliefste draagt. Investeer vooral hier in. Je ziet vanzelf of je dan nog iets nodig hebt zoals een sjaal, tas of een jasje.
Uiteraard kun je complete sets zoals een pak ook los dragen; het jasje met een jeans of de broek met een blouse of ander jasje. Probleem is dat de broek dan sneller slijt en je achterblijft met een los jasje. En er zijn vaak andere jasjes die leuker bij een jeans combineren. De juiste verhouding is key.

Zelf draag ik graag pakken: een jasje met een bijpassende broek. Ik heb ze dan ook in verschillende kleuren en dessins. Altijd goed als ik een presentatie geef of als ik zin heb in een stoere look (ja: pakken kunnen heel stoer zijn: zeker met sneakers). Ik draag een pak altijd compleet en nooit het jasje gecombineerd met een andere broek of rok.

2 tot 3 top looks

Elke vrouw heeft 2 tot 3 top looks die altijd goed staan. Items die je graag draagt en waarvan je weet: dit ben ik! En als je dit niet weet, is het handig om dit een keer goed uit te laten zoeken. Een investering waar je dagelijks plezier van hebt. Dit is niet alleen kleding die je goed staat, maar ook aansluit bij je smaak en levensstijl. Met daarbij uiteraard je beste kleuren.

Als je dit eenmaal weet, kun je met een rekje van 20 kledingstukken al heel goed uit te voeten. Telkens als je iets nieuws koopt, blijkt dat je zoveel leuke onverwachte combinaties kunt maken. Onder kleding die je “nodig hebt” versta ik een trainingsbroek, kaplaarzen of een windjack. Vaak niet de allerleukste items maar wel functioneel.

Tijdens het winkelen zijn klanten vaak verbaasd dat ik voor hen geen (standaard) complete sets zoek. Wat ik wel doe is voorafgaand aan onze winkelsessie uitgebreid voor zoeken: zowel online als in winkels. Zo weet ik waar we de leukste items kunnen vinden passend bij iemand budget. Wanneer we daarna samen gaan winkelen kunnen we gefocust op zoek naar winnaars! Bij mij thuis noemen we dit: minimaal een 8! Voor minder doen we het niet. Hierdoor doe je minder concessies en zul je zien dat je een garderobe krijgt waar je héél blij van wordt.

Dit appje kreeg ik van een klant nadat we samen voor het eerst hadden gewinkeld:
“Voor het eerst in mijn leven heb ik omgekeerde keuzestress, want eigenlijk wil ik mijn hele kast meenemen op vakantie naar Italië en alles aan gehad hebben. Gelukkig paste alles wat ik met jou heb gekocht in één handbagage koffertje. En heb ik werkelijk voor elke gelegenheid iets leuks”.

Interesse in een kleur- en of stylingadvies? In mijn laatste boek: ‘Mooi met Kleding’ lees je hier meer over. Al mijn boeken zijn verkrijgbaar in de webshop van histyle.nl, bol.com en andere boekenwinkels.
Op de website stylingonline.nl kun je een gratis stijltestje doen. Wellicht helpt je dat bij je zoektocht.
Heb je vragen? Stel ze gerust hieronder in het contactformulier. Of bezoek meteen onze website: histyle.nl

Hartelijke groet,
Merel van ‘t Wout

Lees ook de andere blogs uit:

Hi Style blogt

Je eigen stijl ontwikkelen

Ken jij je eigen stijl op je duimpje? Nee? Snel aan de slag dan!

Warme en koele kleuren

Je ziet het regelmatig voorbij komen: warme en koele kleuren. Maar wat wordt hier eigenlijk mee bedoeld? En waarom is het zo handig om hier meer van te weten.

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download hier het gratis e-book ‘Secret tips van een ervaren stylist