Nieuw! Inkooptraining winkels


Nieuw zijn inkooptrainingen waarbij ik inkopers van damesmodewinkels train om scherper in te kopen. Steeds meer winkels blijven met grote voorraad achter. Dit kan met 50% of meer worden teruggebracht. Ik leer je graag welke kleuren je altijd in huis moet hebben en welke minimaal kunnen worden ingekocht. Hoe je een collectie op te bouwen die zowel trendy is als safe. Aangevuld met tips omtrent stoffen, prints en pasvormen.

Modewinkels hebben het niet gemakkelijk. De concurrentie is gigantisch. Steeds meer mensen kopen online waardoor de winkelstraten leeg raken. Anderzijds voelen veel onlineshoppers zich een beetje verloren. Er is zo veel en het blijft toch een beetje gokken. Kopen vanaf een foto levert niet altijd het gewenste resultaat. Maar liefst 30% van de bestelde kleding wordt teruggestuurd. Een enorme kostenpost. Winkeliers halen van alles uit de kast om de consument naar de winkel te krijgen. Kwistig wordt er gestrooid met kortingsacties of aantrekkelijke extra’s. Worden klanten onthaald met bubbels en lekkere hapjes of kostbare events.

24/7 kan er worden gewinkeld en vergeleken. Voor trends en inspiratie kun je terecht op sociale media. Het is niet eenvoudig om te concurreren met de grote ketens die dagelijks over nieuwe aanvoer beschikken tegen scherpe prijzen. Maar het kan wel. Goedlopende winkels pik je er zo uit. Druk bezocht met een gezellige atmosfeer. Goede service en persoonlijk advies. Met een inspirerend en veelzijdig assortiment. Dit is toch het allerbelangrijkst. Zonder leuke kleding geen verkoop. Wat je er ook omheen verzint.

De wensen van de klant zijn de laatste jaren behoorlijk veranderd. Met een grote diversiteit aan cultuur, (sub)stijlen en persoonlijke voorkeuren. Trends worden niet meer klakkeloos overgenomen. Steeds meer vrouwen ondergaan een kleur- en stylingadvies. Bewust wordt er gekeken of een kledingstuk daadwerkelijk iets voor hen doet. Wel zo handig als de inkoop hierop is afgestemd.

Het is voor inkopers een pittige klus om een goede collectie samen te stellen. Met zowel leuke trendy items als goede basis stuks waar eindeloos mee kan worden gevarieerd. Of een bepaald kledingstuk of model goed gaat lopen is veel voorspelbaarder dan over het algemeen wordt aangekomen. Bepaalde kleuren, stoffen, pasvormen en prints werken beter dan andere. Blauw staat meer vrouwen mooi dan het alom geprezen zwart. Jurkjes met print staan veel vrouwen mooi. Broeken met strepen doen het weer minder. Jurkjes met verticale en horizontale deelnaden zijn ook een aanrader.

 

Merel the styling coach hi style

 

Veel inkopers kunnen varen op jarenlange ervaring en laten zich leiden door hun intuïtie. Maar er is veel meer uit te halen. Kennis over kleur en kleding in combinatie met de wensen van de klant, maakt dat er zorgvuldiger kan worden ingekocht. Met als gevolg terugkerende klanten die het gevoel hebben te worden begrepen.

Daar help ik graag bij. Inmiddels sta ik meer dan 25 jaar aan de andere kant: adviseer ik vrouwen en train ik stylisten. Hierdoor weet ik precies wat vrouwen wel en niet willen. Waar ze hun geld aan uit willen geven. Klanten die “hun” kleuren in de winkel niet kunnen vinden, gaan op zoek naar winkels die dit wel aanbieden.

Tijdens de inkooptraining vertel ik graag welke kleuren je altijd in huis moet hebben en welke minimaal kunnen worden ingekocht. Leer ik je een collectie op te bouwen die zowel trendy is als safe. Aangevuld met tips omtrent stoffen, prints en pasvormen. Uiteraard kan ook ik dit niet 100% voorspellen. Bepaalde trends slaan (onverwachts) goed aan terwijl andere helemaal niet worden opgepikt. Maar met mijn feedback zal je zien dat er altijd een reden is waarom kleding al dan niet goed verkoopt. Als je hier bewust van bent kun je het aantal onverkoopbare kledingstukken flink reduceren. Tegelijkertijd kun je even flink sparren met een ervaren stylist die zowel de klant als het verkoopproces goed kent.

Heb je zelf een winkel en wil je nog scherper inkopen? Neem vrijblijvend contact op. Ik kom graag een keer langs om de mogelijkheden te bespreken en deel vrijblijvend eenvoudig toepasbare tips.

 

 

Inkooptraining Konijnendijk mode