Online opleiding Personal Stylist

Gratis vrijblijvend een proefles? Klik hier voor verdere informatie.

Wil je Personal Stylist worden?

Dat kan tegenwoordig ook online! In 20 lessen, 20 video’s en 20 opdrachten leer je een goede uitgebreide figuuranalyse te doen en actueel en accuraat kledingadvies te geven. Alle opdrachten kijk ik persoonlijk na en je ontvangt advies hoe je je advies zo goed mogelijk kunt laten aansluiten op de wensen van je klanten.

Met de uitgebreide online opleiding Personal Stylist van Hi Style en Stylingonline kun je kledingadvies geven aan vrouwen, aan de slag als personal shopper en workshops geven of bedrijven adviseren. De opleiding ‘Personal Styling’ geef ik inmiddels 25 jaar. De laatste jaren heeft dit een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Het is persoonlijker en hipper geworden. Dit maakt het zo leuk: voor elke vrouw of man ga je op zoek naar een unieke stijl die haar of hem het mooiste staat. Geen standaard setjes, maar persoonlijke tips die echt het verschil maken.

De vraag naar stylingadvies is enorm toegenomen. Winkels en webshops hangen vol. 24/7 kun je winkelen als je wilt. Veel klanten voelen zich hierdoor verloren. Bestellen van alles zonder dat ze echt blij worden. Als Personal Stylist leer je je klanten je wat haar of hem het beste staat. Hoe ze kleding kunnen combineren en de juiste kleding voor een gelegenheid kunnen kiezen.

Een collage met kledingstukken

De vraag naar stylingadvies is enorm toegenomen. Winkels en webshops hangen vol. 24/7 kun je winkelen als je wilt. Veel klanten voelen zich hierdoor verloren. Bestellen van alles zonder dat ze echt blij worden. Als Personal Stylist leer je je klanten je wat haar of hem het beste staat. Hoe ze kleding kunnen combineren en de juiste kleding voor een gelegenheid kunnen kiezen.

Het begint met het maken van een goede figuuranalyse. Als je het uiterlijk goed leert kennen, kun je kleding kiezen en adviseren die goed staat. Weet je precies welke lichaamsdelen je kunt accentueren en welke je verdoezelen. Een figuuranalyse omvat de figuurvorm, de gezichtsvorm, de verhoudingen enzovoorts. Hoe je meer je over het uiterlijk van een klant weet, hoe beter je het kunt kleden en advies kunt geven. Daarnaast ga je op zoek naar een stijl die past bij haar persoonlijkheid, beroep en levensstijl. Het beste resultaat krijg je als je het uiterlijk en het innerlijk op een eigentijdse manier samenbrengt.

Veel stylisten werken op hun gevoel en dat is heel handig. Maar het is niet voldoende. Om snel en zorgvuldig te werken, is het belangrijk dat je over goede theoretische kennis beschikt. Zodat je elke vrouw – deze opleiding is voornamelijk gericht op vrouwen – gedegen kunt adviseren en waarmee zij na afloop meteen aan de slag kan. Duidelijke adviezen die op elke mode of trend toepasbaar is.

De online opleiding Personal Stylist kun je in 10 weken volgen, langer of korter. Elke week staan er 2 tot 3 lessen voor je klaar. Zo kun je in je eigen tempo werken. Je kunt eerst starten met de Basis online opleiding Personal Styling en deze later aanvullen met één of twee praktijklessen. Bij het Premium programma zitten de 2 praktijkdagen inbegrepen. Deze kunnen in overleg worden ingepland. Tijdens de praktijklessen werk je op modellen en krijg je van mij persoonlijk kledingadvies.

Merel werkt op haar laptop

De online opleiding ‘Personal Styling’ kun je beginnen wanneer je wilt. Je ontvangt dezelfde dag nog een inlogcode om te starten en wordt mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’ naar je opgestuurd. Nadat je de opdrachten met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Tijdens de online opleiding Personal Styling maar ook nadat je je certificaat hebt behaald, kun je ongelimiteerd deelnemen aan de gratis Masterclasses. Dit zijn intensieve lessen van anderhalf tot twee uur waarbij ik actuele kennis deel en tips en tricks, nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied en waarbij je kunt overleggen met collega’s. Deze gratis Masterclasses geef ik inmiddels meer dan 10 jaar. Er is een hechte groep ontstaan. Stylisten die allemaal op hun eigen manier het vak op een eigentijdse en bijzondere manier uitvoeren. Ik ben dan ook trots dat de cursisten van Hi Style en Stylingonline het zo goed doen!

Als personal stylist, opleider en auteur beschik ik over veel actuele kennis. Ik werk dagelijks met particulieren, bedrijven, winkels of leid ik de docenten van (mbo-)scholen op. Deze kennis deel ik graag met je tijdens de opleidingen, maar ook middels mijn boeken en Youtubekanaal Hi Style TV.

Personal Styling draait om:

 • Het figuur van de klant optimaal analyseren zodat je haar goed kunt adviseren;
 • Alles weten over kleding, vormen, kleuren, stoffen, accessoires en meer;
 • Goede combinaties kunnen maken voor verschillende gelegenheden;
 • Het leuk vinden om met mensen te werken en je in je klanten te verdiepen.

Dit ga je leren tijdens de opleiding Personal Styling. Het omvat een intensief programma waarbij je alles leert om als personal stylist aan de slag te gaan. Je leert goede figuuranlyse te maken, de optische effecten van kleding, pasvormen, stoffen, lingerie en waarbij je vrouwen mooi kunt leren kleden. Uiteraard mag kennis over styling en leuke combinaties, feestkleding en persoonlijkheden ontbreken.

Na je opleiding kun je aan de slag als Personal Stylist, Personal Shopper, workshops kunt geven of je werk als verkoopster, kapper of coach naar een hoger level kunt brengen. Je kunt je bij Hi Style verder ontwikkelen tijdens de Kleurtrainingen, Herenstyling en Masterclasses.

een modern kleuradvies.

Tijdens deze opleiding leer je het volgende:

 • Het maken van een goede figuuranalyse en een intake.
 • Uitgebreide stylingtips. Je leert alles over de effecten van kleur, kleding, stof, dessins en details.
 • Uitleg en demonstraties van de belangrijkste vormen wat betreft rokken, broeken, jurkjes, jasjes en tops.
 • Alles over accessoires en hoe je hiermee kunt spelen.
 • Uitwerking van een advies.
 • Leuke en fraaie sets combineren.
 • Zakelijke tips hoe je je eigen praktijk kunt opzetten of uitbreiden.

Het belangrijkste is dat je goed en actueel advies leert geven. Eigentijds en inspirerend ongeacht leeftijd, stijl of persoonlijkheid. Ik vind het super leuk om te zien hoe dames die bij Hi Style de opleiding hebben gedaan hiermee op hun eigen, unieke wijze aan de slag gaan. Dit zijn stylisten, kleurenanalisten, coaches maar ook kappers en visagisten. Daarnaast is er een grote toename te zien bij verkopend personeel. Heel handig want als verkoper met meer kennis kun je niet alleen beter verkopen en adviseren, het is ook veel leuker.

Dit zijn de 2 pakketten

Basis

 • 20 Online modules
 • 20 Video’s
 • Boeken: ‘Mooi met Kleding’ en ‘Secret tips van een ervaren stylist’
 • Bondige sheets
 • Persoonlijke begeleiding
 • Deelname gratis Masterclasses

€ 950,-

inclusief 21% btw

Premium

 • 20 Online modules
 • 20 Video’s
 • Boeken ‘Mooi met Kleding’ en ‘Secret tips van een ervaren stylist’
 • Bondige sheets
 • Persoonlijke begeleiding
 • Deelname gratis Masterclasses
 • 2 praktijkdagen

€ 1.495,-

inclusief 21% btw

Deze opleiding is geschikt voor zowel voor beginner als ervaren stylisten. Ik vind het geweldig dat ook veel jonge dames die nog aan het begin van hun carrière staan als ook vrouwen die zichzelf al bewezen hebben in de HR, communicatie, advocatuur of als moeder. Met een goede opleiding kun je alle kanten op.

Elk  kwartaal geef ik een gratis Masterclass. Dit is een prettige, laagdrempelige manier om bij te leren, vragen te stellen en andere cursisten en stylisten te ontmoeten. Tevens is het een goede gelegenheid om informatie in te winnen over de (online) opleidingen. Elke Masterclass heeft een ander thema. Als je bij Hi Style of Stylingonline een opleiding hebt gevolgd, kun je je zo vaak als je wilt aanmelden.

Interesse? Meld je aan voor de gratis masterclass (klik hier) of volg Gratis vrijblijvend een proefles. Klik hier voor verdere informatie.

Praktische informatie:

 • Je kunt starten wanneer je wilt
 • Je ontvangt mijn nieuwste boek Mooi met Kleding
 • Je ontvangt het eboekje: Secret tips van een ervaren stylist
 • Je wordt persoonlijk begeleid
 • Je ontvangt een certificaat
 • Na je opleiding kun je gratis doorleren tijdens de gratis Masterclasses
 • Je kunt het programma zowel zonder als mét praktijklessen boeken
Tarief: Pakket A. € 950,- incl. 21% btw. Pakket B. € 1.495,- incl. 21%. btw.

Na afloop van deze opleiding kun je met mij blijven sparren en inspiratie opdoen tijdens de gratis Masterclasses die elk kwartaal plaatsvinden. Hard nodig want als stylist werk je meestal alleen en is het belangrijk om je verder te ontwikkelen. Meteen een leuke gelegenheid om collega’s te ontmoeten en te horen hoe zij te werk gaan. Elke Masterclass behandel ik een bepaald thema zoals: kleuradvies, actuele stylingtrends, zakelijke kleding, het uitbreiden van je klanten bestand aantrekken etc. In principe heb je niet veel nodig om goed advies te kunnen geven. De kennis zit vooral in jou. Je leert met je hoofd en handen te werken. Uiteraard krijg je advies omtrent aan te schaffen benodigdheden en hoe je een basisset opbouwt die kunt gebruiken tijdens het geven van advies en workshops.

Bekijk de site stylingonline.nl

Informatie Personal Styling

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend kennis te komen maken in mijn studio in Rotterdam. Uiteraard kan dit ook telefonisch. Of meld je aan voor de gratis Masterclass zodat je een les kunt volgen en collega’s kunt ontmoeten.

Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.

Stylingopleiding bij Hi Style

Je persoonlijke stijl vinden