Alle Hi Style opleidingen

Lees hier meer over de diverse opleidingen, privélessen en gratis Masterclasses. Ook als je al als stylist werkzaam bent of een elders een opleiding hebt gevolgd, kun je je bij Hi Style laten bijscholen.

Merel met sjaals en kleursjaals in de hand

Kleurstylist

Je leert met de 6 belangrijkste kleurtypes werken, kleuranalyses en advies te geven. Uiteraard oefen je met verschillende materialen en kun je ook de 12 kleurtypes leren.

Merel samen met een model

Personal Stylist

Professionele opleiding waarbij je zowel Imagestyling als Personal Styling leert. Zo kun je je klanten optimaal en eigentijds adviseren, workshops geven en mee winkelen.

Merel en een leerling

Privéles kleur & styling

Wil je je verder ontwikkelen? Tijdens een privétraining leer je dát wat je nodig hebt om professioneel en modern advies te geven op het gebied van  kleur, figuur of styling.

Merel met een kledingrek

Kledingadvies mannen

Tijdens deze masterclass leer je de belangrijkste skills voor het geven van een eigentijds en compleet kleding- en stylingadvies.

Merel geeft uitleg aan een groep docenten

Imagestyling docenten

Compleet lesprogramma voor docenten van het mbo haar, verzorging en mode. Op eigen locatie te volgen of in de studio.

Merel geeft uitleg aan een groep

Gratis masterclass

Elk kwartaal geeft Hi Style een gratis Masterclass zodat je je tijdens of na een opleiding verder kunt blijven ontwikkelen.

Merel werkt op haar laptop

Op zoek naar een online opleiding?

Hi Style biedt naast de praktijk opleidingen ook online opleidingen aan via Stylingonline. Zo kun je in je eigen tempo en vanuit thuis een professionele opleiding kleur- of personal styling volgen.

Over de opleidingen

De opleidingen worden zowel in de studio in Rotterdam als op locatie gegeven. De opleiding Personal Styling start twee keer per jaar: in maart en oktober. De andere opleidingen of trainingen starten het hele jaar door. Komt een bepaalde datum niet uit? Neem contact op zodat we samen een andere datum kunnen prikken. Online kun je starten wanneer je wilt. Alle cursisten krijgen van mij zelf ook een persoonlijk advies. Zodat je vol zelfvertrouwen advies en workshops kunt geven, kasten kunt organizen of met klanten kunt gaan winkelen.

Hi-Style-Personal-Shopper-min
 • Mariëlle Meurs
  Ik was altijd al veel bezig met mode voor mezelf en anderen. En ging daarbij op mijn gevoel af. Met alle kennis die ik bij Merel heb opgedaan, weet ik dat gevoel ook om te zetten in een gefundeerd en persoonlijk advies aan mijn klanten. Merel heeft me met haar visie op styling enorm geïnspireerd om als Personal Stylist aan de slag te gaan en nog steeds geniet ik van de nieuwe inzichten die ik oa. via haar Masterclasses op doe.
  Mariëlle Meurs
  Own Style
 • Fabiënne Lindenbergh

  Als styliste wil ik graag mijn klanten beter adviseren bij de styling van hun personal brand shoot. Het dragen van de juiste kleuren op de foto die bij jouw uiterlijke kenmerken passen is super belangrijk, want op die manier straal je echt op de foto. Merel is een expert op het gebied van kleur- en personal styling en heeft mijn kennis over de 4 basis kleurtypes opgefrist en mij de andere kleurtypes uitgelegd. Door een paar kleuranalyses te doen bij verschillende types, is het heel duidelijk voor mij geworden hoe ik mijn klanten in de toekomst kan adviseren qua het dragen van kleur.

  Fabiënne Lindenbergh
  Stylebyfabie

 • Lonneke Leever
  Merel heeft veel kennis en jarenlange ervaring, en deelt dat in haar lessen. De lessen zijn dus heel informatief, maar vooral ook erg inspirerend. Merel’s passie voor haar vak werkt aanstekelijk; ik kom altijd erg enthousiast en geïnspireerd thuis, en heb zin om met de geleerde kennis aan de slag te gaan!
 • Yasemin Atar
  Onlangs heb ik bij Hi Style de online kleur- en stylingopleiding gevolgd. Merel is een goede docente met veel ervaring. Ze weet mij altijd te inspireren en ze beantwoordt ze al mijn vragen. Ik heb erg genoten van de opleidingen. Het meest van de stylingopleiding. De aanvullende praktijkdagen vond ik ook geweldig. Zo kun je het geleerde in de praktijk zien zoals allerlei voorbeelden van kleding, stof, kleur en het werken op modellen. Van Merel heb ik geleerd dat elke vrouw weer anders is, dus elk advies ook. Zij heeft mij geleerd focus te houden en toe te werken naar persoonlijke adviezen. En dat blijkt voor elke  weer anders te zijn!
  Yasemin Atar
 • Hydi Hoost
  Merel is een ware expert en de beste in haar vakgebied: styling, kleur en het onder meer trainen van stylisten. Al meer dan 25 jaar is ze bezig met mode & styling. De wijze waarop ze adviseert is opMERKelijk. Ze deelt alles wat ze weet, met veel passie, kennis, humor en precisie. Tevens met een vlijmscherpe gave voor de persoon achter de kleding. Bij haar staat de mens altijd Centraal. Vol vertrouwen ben ik nu zelf aan de slag als personal stylist om al het geleerde weer door te geven aan mijn clientèle. Dank je, Merel.
  Hydi Hoost
 • Marloes Polman
  Ingrid en ik hebben samen een 2nd hand kleding boetiek voor dames in Lichtenvoorde. Samen hebben wij de opleiding Personal Styling gevolgd bij Merel van Hi Style in Rotterdam. Wat was dit inspirerend en leerzaam voor ons! Nu kunnen wij nog beter onze klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk kleur- en styling advies. Na elke lesdag gingen wij geïnspireerd naar huis en beseften wij dat wij een prachtig vak hebben! Zoals Merel zegt: 'Samen maken wij Nederland mooier'.
  Marloes Polman
 • Sylvia
  Het is heerlijk om les te krijgen van Merel. Vorig jaar heb ik me bij haar laten bijscholen op het gebied van kleur en stijl. Merel heeft me de “taal van kleuren” leren spreken. Er ging een wereld voor me open, er zijn zoveel mogelijkheden. Ik ben nog steeds blij met de opleiding. Het is een vak dat altijd in beweging is, zo mooi! Merel is helder, professioneel en heeft veel kennis van zaken. Met al je vragen kun je bij haar terecht en ze geeft je altijd haar eerlijke mening. Heel fijn!
 • Lonneke Leever
  Merel heeft veel kennis en jarenlange ervaring, en deelt dat in haar lessen. De lessen zijn dus heel informatief, maar vooral ook erg inspirerend. Merels passie voor haar vak werkt aanstekelijk; ik kom altijd erg enthousiast en geïnspireerd thuis, en heb zin om met de geleerde kennis aan de slag te gaan!

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.