Merel samen met een model

Imagestyling

De volgende opleiding is op: 8, 9, 23, 30 oktober en 27 november en een dag in overleg.

De vraag naar stylingadvies is enorm toegenomen. Winkels en webshops hangen vol. Je kunt 24/7 winkelen als je wilt. Veel klanten voelen zich hierdoor verloren; ze bestellen van alles zonder dat ze hier echt blij van worden. De kleding staat niet leuk, past niet goed of valt niet goed te combineren.

Als Personal Stylist leer je je klanten wat haar of hem het beste staat zodat ze sneller kunnen winkelen en kleding kopen die ze met plezier dragen en goed combineren. Na afloop van de opleiding kun je persoonlijk stylingadvies geven maar ook workshops organiseren, aan de slag als personal shopper en kasten organizen.

De opleiding Personal Stylist geef ik al meer dan 25 jaar. Deze heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Het is persoonlijker en hipper geworden; er is veel ruimte en behoefte aan een persoonlijke stijl en pasvormen die zowel flatteren als prettig dragen. Elke klant heeft weer andere wensen en behoeften. Dit maakt dit vak ook zo leuk. Elke klant kun je weer blij maken bij het vinden van hun unieke stijl waar ze zich thuis voelen.

Over de opleiding

Tijdens deze opleiding leer je stap voor stap een goed advies te geven. Dit begint met een goede figuuranalyse. Uiteraard leer je alles over de verschillende pasvormen, stoffen en stijlen met daarbij de trucjes om er langer, slanker of bijvoorbeeld vrouwelijk, stoer en professioneel uit kunt zien. Maar ook leuke combinaties kunt maken en je budget het beste kunt besteden.  

Het is een relatief korte opleiding zo kun je snel veel leren en kun je meteen aan de slag in de praktijk. Daarnaast blijf ik je ondersteunen door middel van de gratis Masterclasses waar ik altijd nieuwe kennis deel, de boeken en de YouTubevideo’s op Hi Style TV.

Veel stylisten werken op hun gevoel en dat is heel handig, maar het is niet voldoende. Om snel en zorgvuldig te werken, is het belangrijk dat je over goede theoretische kennis beschikt, zodat je elke vrouw gedegen advies kunt geven die op elke mode en trend overleeft. Daarnaast is het belangrijk dat je een eigentijds advies kunt geven waarmee je klanten echt helpt! Dit omvat het maken van leuke combinaties, het adviseren van merken en winkels en hun persoonlijke stijl te ontdekken! 

figuurvormen stylingopleiding histyle
Twee modellen

Starten met de opleiding

De opleiding ‘Personal Stylist’ start 2 x per jaar: in maart en oktober en is verspreid over 6 dagen. Zo kun je het gemakkelijk combineren met andere activiteiten en heb je voldoende tijd om alles goed in je op te nemen. Je ontvangt een uitgebreid lesboek en mijn nieuwste boek: Mooi met Kleding’ met hierin informatie over kleurtypes, figuurvormen, een garderobe opbouwen, combinaties maken, je persoonlijke stijl ontwikkelen en professionele en feestkleding. Zo heb je alvast een beeld van de veelzijdigheid van het vak en deze opleiding tot Personal Stylist. 

Aangezien ik zelf werk ik dagelijks in de praktijk, beschik ik over actuele kennis en weet ik wat klanten willen en fijn vinden. Naast dat ik als opleider werkzaam en acteur ben, geef ik dagelijks kleur- en/of kledingadvies of ga ik met klanten winkelen. Ik werk dagelijks met particulieren, bedrijven, winkels of leid ik de docenten van (mbo-)scholen op. Mijn liefde voor mode en interesse in mensen, maken dat ik heel persoonlijk advies en allround advies geef.  Deze kennis deel ik graag met je tijdens de opleidingen, maar ook middels mijn boeken en Youtubekanaal Hi Style TV. 

Personal Styling draait om

 • Het figuur van de klant optimaal analyseren zodat je haar goed kunt adviseren;
 • Alles weten over kleding, vormen, kleuren, stoffen, accessoires en meer;
 • Goede combinaties kunnen maken voor verschillende gelegenheden. 
 • Het leuk vinden om klanten blij te maken!  

Dit ga je leren tijdens de 6-daagse opleiding Personal Styling. Een intensief programma waarbij ik je alles leer wat je wilt weten. Na de eerste 2 lesdagen kun je dan al een figuuranalyse maken en weet je alles over de optische effecten van kleding. De volgende dagen worden besteed aan het werken op modellen, een goede intake maken, demonstraties en uitleg van allerlei kledingstukken, accessoires en lingerie. Dit is je fundament. Daarna leer je meer over combineren, sets voor bijzondere gelegenheden maken. Als laatste leer je hoe je een smaak en persoonlijkheid kunt ontdekken zodat je de kleding persoonlijk kunt afstemmen. Zodat een klant het gevoel heeft dat het écht over haar gaat. 

Na je opleiding kun je aan de slag als Personal Stylist, Personal Shopper, workshops kunt geven of je werk als verkoopster, kapper of coach naar een hoger level kunt brengen. Je kunt je bij Hi Style verder ontwikkelen tijdens de opleidingen tot Kleurstylist, Mannenkleding en de Masterclasses.

Merel en een model

Tijdens deze opleiding leer je het volgende

 • Het maken van een goede figuuranalyse en een intake.
 • Uitgebreide stylingtips. Je leert alles over de effecten van kleur, kleding, stof, dessins en details. 
 • Uitleg en demonstraties van de belangrijkste vormen wat betreft rokken, broeken, jurkjes, jasjes en tops.
 • Alles over accessoires en hoe je hiermee kunt spelen.
 • Uitwerking van een advies.
 • Leuke en fraaie sets combineren.
 • Zakelijke tips hoe je je eigen praktijk kunt opzetten of uitbreiden.

Doe het op jouw manier

Het belangrijkste is dat je goed en actueel advies leert geven. Eigentijds en inspirerend ongeacht leeftijd, stijl of persoonlijkheid. Ik vind het super leuk om te zien hoe dames die bij Hi Style de opleiding hebben gedaan hiermee op hun eigen, unieke wijze aan de slag gaan. Dit zijn stylisten, kleurenanalisten, coaches maar ook kappers en visagisten. Daarnaast is er een grote toename te zien bij verkopend personeel. Heel handig want als verkoper met meer kennis kun je niet alleen beter verkopen en adviseren, het is ook veel leuker. Een kleine selectie van vrouwen die bij Hi Style een opleiding hebben gevolgd:

Deze opleiding past bij jou

Deze opleiding is geschikt voor zowel voor beginners als ervaren stylisten. Ik vind het geweldig dat ook veel jonge dames die nog aan het begin van hun carrière staan als ook vrouwen die zichzelf al bewezen hebben in de HR, communicatie, advocatuur of als moeder.  bewezen hebben. Met een goede opleiding kun je alle kanten op. Waar de een zich meteen inschrijft wil de ander eerst een keer kennismaken of een les meedraaien. Dit kan uiteraard persoonlijk, per mail of Zoom of middels telefonisch contact. 

Elk  kwartaal geef ik een gratis Masterclass. Dit is een prettige, laagdrempelige manier om bij te leren, vragen te stellen en andere cursisten en stylisten te ontmoeten. Tevens is het een goede gelegenheid om informatie in te winnen over de (online) opleidingen. Elke Masterclass heeft een ander thema. Als je bij Hi Style of Stylingonline een opleiding hebt gevolgd, kun je je zo vaak als je wilt aanmelden. Heb je dat niet maar wil je vrijblijvend een keer kennismaken en een les meedraaien? Meld je dan snel aan. Klik hier.

Interesse? Meld je aan voor de gratis masterclass (klik hier) of volg Gratis vrijblijvend een proefles. Klik hier voor verdere informatie.

Praktische informatie

 • Duur: 6 dagen van 10.00 – 16.00 in Rotterdam
 • De opleiding start 2 x per jaar: maart en oktober
 • Er wordt op modellen gewerkt
 • Elke cursist krijgt persoonlijk kleding- en stijladvies van mij
 • Je ontvangt een lesboek en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’
 • Je ontvangt een certificaat
 • Na je opleiding kun je gratis doorleren tijdens de gratis Masterclasses
 • Inclusief lunch

Tarief € 1.995,- excl. btw.

Probeer de online opleiding

Ontbreekt het je aan tijd of heb je minder budget? Tijdens de online opleiding Personal Styling krijg hetzelfde lespakket voor een lager tarief. De online lessen kun je later aanvullen met praktijklessen. Met als voordeel: beginnen wanneer jij wilt, video’s zo vaak kijken als je wilt en vooral heel veel voorbeelden. Bekijk de site op stylingonline.nl.

 • Mariëlle Meurs
  Ik was altijd al veel bezig met mode voor mezelf en anderen. En ging daarbij op mijn gevoel af. Met alle kennis die ik bij Merel heb opgedaan, weet ik dat gevoel ook om te zetten in een gefundeerd en persoonlijk advies aan mijn klanten. Merel heeft me met haar visie op styling enorm geïnspireerd om als Personal Stylist aan de slag te gaan en nog steeds geniet ik van de nieuwe inzichten die ik oa. via haar Masterclasses op doe.
  Mariëlle Meurs
  Own Style
 • Marloes Polman
  Ingrid en ik hebben samen een 2nd hand kleding boetiek voor dames in Lichtenvoorde. Samen hebben wij de opleiding Personal Styling gevolgd bij Merel van Hi Style in Rotterdam. Wat was dit inspirerend en leerzaam voor ons! Nu kunnen wij nog beter onze klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk kleur- en styling advies. Na elke lesdag gingen wij geïnspireerd naar huis en beseften wij dat wij een prachtig vak hebben! Zoals Merel zegt: 'Samen maken wij Nederland mooier'.
  Marloes Polman
 • Hydi Hoost
  Merel is een ware expert en de beste in haar vakgebied: styling, kleur en het onder meer trainen van stylisten. Al meer dan 25 jaar is ze bezig met mode & styling. De wijze waarop ze adviseert is opMERKelijk. Ze deelt alles wat ze weet, met veel passie, kennis, humor en precisie. Tevens met een vlijmscherpe gave voor de persoon achter de kleding. Bij haar staat de mens altijd Centraal. Vol vertrouwen ben ik nu zelf aan de slag als personal stylist om al het geleerde weer door te geven aan mijn clientèle. Dank je, Merel.
  Hydi Hoost
 • Yasemin Atar
  Onlangs heb ik bij Hi Style de online kleur- en stylingopleiding gevolgd. Merel is een goede docente met veel ervaring. Ze weet mij altijd te inspireren en ze beantwoordt ze al mijn vragen. Ik heb erg genoten van de opleidingen. Het meest van de stylingopleiding. De aanvullende praktijkdagen vond ik ook geweldig. Zo kun je het geleerde in de praktijk zien zoals allerlei voorbeelden van kleding, stof, kleur en het werken op modellen. Van Merel heb ik geleerd dat elke vrouw weer anders is, dus elk advies ook. Zij heeft mij geleerd focus te houden en toe te werken naar persoonlijke adviezen. En dat blijkt voor elke  weer anders te zijn!
  Yasemin Atar
 • Lonneke Leever
  Merel heeft veel kennis en jarenlange ervaring, en deelt dat in haar lessen. De lessen zijn dus heel informatief, maar vooral ook erg inspirerend. Merel’s passie voor haar vak werkt aanstekelijk; ik kom altijd erg enthousiast en geïnspireerd thuis, en heb zin om met de geleerde kennis aan de slag te gaan!

Contact opnemen

Vul onderstaand contactformulier in voor informatie over lesprogramma, tarieven en mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.