Imagestyling docenten

Imagestyling

Imagestyling is een keuzevak geworden op het MBO verzorging, haar en mode. Hi Style leidt docenten op die het vak imagestyling of kleur verzorging. Inmiddels heb ik het ROC van Twente, ROC Mondriaan Den Haag en 12 andere scholen mogen opleiden, waaronder ook particuliere (kappers)opleidingen. Als ervaren docent kleur- en kledingstyling ben ik bekend met het vak Imagestyling dat op verschillende scholen gegeven wordt of gaat starten. Zowel wat betreft de inhoud als de eisen (aantal uren). Hi Style levert opdrachten, lesmateriaal en het examen. Zo hoeft niet elke school het wiel opnieuw uit te vinden. Tegelijkertijd is het aanbod en het niveau van de lessen overeenkomstig aangepast op de jonge doelgroep.

 

Naast geur omvat imagestyling 3 onderdelen: kleur, figuur en kleding en styling. De docenten worden in een korte tijd klaargestoomd om dit vak goed te kunnen geven, ongeacht of zij lesgeven in het kappersvak, verzorging, visagie of mode. Uiteraard in een jong jasje zodat het niet alleen heel leerzaam is maar ook leuk. De jonge doelgroep heeft veel interesse in het vak en is goed op de hoogte, mede middels een constante stroom van informatie via sociale media. Hi Style zorgt ervoor dat de lessen heel toepasbaar zijn en echt een meerwaarde leveren. Leerlingen die het vak kiezen zullen meer kans hebben op een baan als kapper, visagist of in een beroep in de mode.

De trainingen worden zowel op de scholen zelf als in de studio in Rotterdam gegeven. Het eerste is het handigst gebleken. Niet alleen scheelt een reistijd, er kan worden gewerkt op de leerlingen en andere docenten zodat de opgedane kennis beter beklijft. De trainingen zijn per dag te boeken en afhankelijk van het aantal docenten en dagen wordt er een offerte opgesteld. Uiteraard levert Hi Style ook alle benodigdheden zoals kleursjaals, kleurkragen, posters, kleurkaartjes etc. Tijdens de trainingen kan er worden geoefend met de diverse materialen. Ook na de trainingsdagen kunnen de docenten zich verder ontwikkelen middels de video’s op het Youtube kanaal Hi Style tv, de gratis inspiratie-ochtenden en de boeken.

 
 

HI Style heeft een compleet lesprogramma ontwikkeld voor het keuzevak MBO Imagestyling. Het complete pakket omvat een lesboek, de opdrachtenmap en het examen. MBO-scholen kunnen het complete pakket aanschaffen zodat zij een leuk en hoogwaardig lesprogramma kunnen aanbieden. Uiteraard heb ik hierin mijn jarenlange ervaring en modekennis verwerkt gericht op de een jonge doelgroep. De leerlingen krijgen met dit keuzevak een aantrekkelijke meerwaarde waardoor zij meer kansen hebben op de arbeidsmarkt.

Het lesprogramma omvat digitale bestanden die op een voordelige doch professionele manier kunnen worden geprint. Hierdoor blijven de kosten laag en kan er jaarlijks een update worden aangeschaft zonder hoge kosten. Deze updates kunnen worden afgenomen, maar is niet verplicht. Daarnaast gebruiken diverse scholen en andere stylingopleidingen het boek: ‘Kleding Genoeg Vrouwen’.

Nieuw: zijn de dagtrainingen gericht op herenstyling. Mannenkleding- en styling is heel anders dan dat van vrouwen. Ook als je elders een training hebt gedaan, kun je je hiervoor inschrijven.  Steeds meer jongens geven zich op voor dit keuzevak.

 

Ik kom graag langs om het een en ander te bespreken en het materialen te presenteren.

 
  • Het was echt leuk om deze lessen te geven en ik kan er nu al naar uitkijken naar de nieuwe lessen van Imagestyling met het nieuwe materiaal. Leuk de nieuwe opdracht van kleding bij beroepen.
    Docent Aventus Deventer en Apeldoorn

Klik op Mereltje voor aanvraag data en tarieven, of vul onderstaande formulier om direct contact met mij op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.