Merel met een kledingrek

Kledingadvies voor mannen

Wil jij ook leren hoe je heren optimaal kunt adviseren? In één dag leer je hoe je je mannelijke klanten een compleet en eigentijds kleur- en stylingadvies geeft. Met uiteraard veel praktische tips, de verschillende pasvormen, het maken van combinaties, de zakelijke etiquette, beste kledingmerken en welke kleding aansluit bij de persoonlijkheid en het beroep.

Mannen hebben vaak twee vragen: wat moet (kan) ik kopen en waar? Daar krijg je tijdens deze Masterclass Mannenkleding duidelijk antwoord op. Uiteraard met demonstraties van tientallen kledingstukken die ook meteen gepast kunnen worden. Deze praktische Masterclass is zo ingericht dat je niet alleen goed advies kunt geven maar ook meteen met je mannelijke klanten kunt winkelen.

Kledingstylisten focussen zich veelal alleen op het adviseren van dames terwijl de behoefte aan goed advies voor heren groot is. Wanneer je je ook in herenkleding specialiseert, vergroot je je klantenkring en je mogelijkheden. In één dag leer je alles wat hiervoor nodig is.

 De Masterclass Mannen kun je op 17 september volgen. 

Compleet kledingadvies

Stap voor stap neem ik je mee in de wereld van de herenkleding. Je leert hoe je mannen een compleet kleur- en kledingadvies geeft, alles over casual en zakelijke stylingtips aangevuld met de meest voorkomende kledingmerken en winkels. Uiteraard demonstreer ik de belangrijkste kledingstukken en leer je de verschillende pasvormen, merken, maten (hoe meet je die op) voor overhemden, pakken en broeken. Je leert hoe een pak behoort te passen en hoe dit eventueel vermaakt kan worden. Daarnaast is er veel aandacht voor het maken van combinaties zodat je voor elke klant een look kunt creëren die zowel persoonlijk als eigentijds is. Maar ook: welke schoenen “hoort” een man in de kast te hebben, welke pasvormen en merken zijn geschikt voor een kleine, lange, magere of gezette mannen en sluiten aan bij de verschillende stijltypes. Bekijk het boek: ‘Kleding Genoeg Mannen’ in de webshop.

Het boek Kleding Genoeg Mannen door Merel van 't Wout

Dit leer je tijdens de masterclass Kledingadvies voor Mannen

 • Kleuradvies voor mannen
 • Figuurvormen onderscheiden
 • De diverse stijlen
 • Kleding aangepast op het beroep
 • Zakelijke do’s en don’ts
 • Casual kleding en combineren
 • Pasvormen en fits
 • De belangrijkste kledingmerken
 • Persoonlijke verzorging

Tarief €419,- excl. btw

Heren kleding advies

Tijdens de Masterclass

Per dag wordt er op één of twee modellen gewerkt zodat je in de praktijk ervaart hoe een kleur- en kledingadvies in zijn werk gaat. Dit omvat een goede intake, de juiste opbouw en de verschillende kledingstijlen afgestemd op het beroep, bedrijf en de functie. Deze Masterclass is heel praktisch zodat je meteen met klanten kunt gaan winkelen.

Je kunt deze Masterclass volgen als je een opleiding imagestyling of personal styling voor dames hebt gevolgd. Je ontvangt een reader met duidelijke uitleg en essentiële tips. Daarnaast is het handig om mijn boek ‘Kleding Genoeg Mannen’ erbij te gebruiken.

 • Kim Meijers
  Herenstyling; het is geen onbesproken onderdeel geweest in mijn eerdere opleiding, toch had ik het gevoel dat er kennis bij mij ontbrak. Ik volgde de eendaagse training bij Merel en ging met een hele hoop nieuwe inzichten en vol energie naar huis. Merel weet waar ze het over heeft en brengt haar kennis heel duidelijk en praktisch over. Het is heerlijk om met haar te sparren over het vak en haar jarenlange ervaring maakt Merel een fantastische leermeester. Ik hoop nog veel van haar te mogen leren!
  Kim Meijers
  Kimmeijers.com

Kledingtips voor mannen

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.