Opleiding Kleurenconsulent

Geplande cursusdagen

Kleurstylist: 28 januari, 4 & 18 februari 2022

Kleurstylist Verdieping 4-6: zaterdag 12 februari 2022
Kleurstylist Verdieping 6-12: zaterdag 5 & 19 maart 2022

Komt een datum je niet uit? Mail dan zodat we kunnen overleggen. Het hele jaar door worden er lessen georganiseerd. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten.

Je kunt ook direct met de online opleiding kleurstylist starten!

Praktijkopleiding kleurencoach

Wil je kleurenanalist worden? Bij Hi Style kun je eigentijdse, professionele opleidingen tot kleurstylist volgen. Je kunt starten met de driedaagse opleiding tot Kleurstylist die je later kunt aanvullen met de Kleurstylist Pro.

Tijdens de praktijkopleiding Kleurstylist leer je goede en deskundige kleurenanalyses te doen. Daarnaast leer je eigentijds kleuradvies te geven. Dit omvat de topkleuren per kleurtype en leuke kleurcombinaties qua kleding, sieraden, accessoires, haar en make-up. Je leert met de zes belangrijkste kleurtypes werken: winter, zomer, herfst, lente, koel en warm. Het merendeel van de mensen valt onder één van deze zes types. Tijdens de lessen oefen je met losse kleurdoeken als kleurkragen werken, zodat je zowel snelle als uitgebreide kleuradviezen kunt geven. Het lesmateriaal omvat een reader en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’.

De praktijkopleiding Kleurstylist wordt zowel in de studio in Rotterdam gegeven als op eigen locatie. Maximaal drie personen per groep.

Merel met 2 sets kleurendoeken in herfst en zomer stijl

Na de opleiding kun je je meteen aan de slag als kleurstylist. Je kunt je kennis up-to-date houden met de video’s die je kunt vinden op het Youtubekanaal Hi Style TV en de gratis Masterclasses die ik 5 keer per jaar geef. Zo kun je overleggen en leren van ervaringen van collega’s.

Dit leer je bij Hi Style:

 • Goede kleurenanalyses doen
 • Persoonlijk en eigentijds kleuradvies geven
 • Persoonlijkheid en smaak integreren
 • Kleurcombinaties en stylingtips geven

Na een kleuradvies kan je klant meteen gaan winkelen en gericht op zoek gaan naar de mooiste kleuren wat betreft kleding, make-up, sieraden (goud of zilver), accessoires en haarkleur. Als kleurstylist of personal shopper kun je vrouwen maar ook mannen heel goed bij helpen. Na 25 jaar ben ik nog regelmatig verbaast over de enthousiaste reacties.

Als kleurstylist moet je:

 • Optimale kleurkennis hebben zodat je iedereen jong of oud, vrouw of man goed kunt adviseren;
 •  Over goede kleurmaterialen beschikken die niet alleen duidelijk zijn maar ook mooi.
Een set met koele kleurdoeken van Hi Style

Koele kleursjaals

Een set met warme kleurdoeken van Hi Style

Warme kleursjaals

De kleursjaals bevatten zowel matte als glanzende varianten. Die maakt dat de sjaals meer afgestemd zijn op de kleding die iedereen draagt. Suède is mat, leer is vaak glanzend. Dat wil ik in de stoffen terugzien. Glans is daarbij een kleurversterker. Door glans te gebruiken zie je nog beter wat een kleur doet.

Met de losse kleursjaals kun je maatwerk leveren en kleuren stap voor stap vergelijken. Je ontdekt meteen welke kleuren het allerbeste staan en welke je klant zelf mooi vindt. Hierdoor is de analyse meteen ook een goed advies waarmee de klant geïnspireerd aan de slag kan. goed vergelijken. Bovendien kun je de kleuren afstemmen op de smaak van de klant.

Hij of zij weet meteen welke kleurcombinaties het mooiste staan en aansluiten bij de smaak.  Bij de een staat het mooier om met kleurcontrasten te werken, bij de ander staan ton-sur-ton combinaties mooi of alles in één kleur. Dit kun je met de losse sjaals goed zien.  En nog belangrijker: de klant weet meteen welke kleuren ze kunt kopen voor haar jasje, broek, sjaal of lipstick. Er bestaat geen standaard kleuradvies. Iedereen is anders. Een standaard kleuradvies is dan ook niet aan te raden. Een kleuradvies moet een feestje zijn. Je doet het maar één keer. Bij Hi Style leer je eigentijds en persoonlijk kleuradvies te geven.

Een model met kleursjaals
Een model met kleursjaals

Praktische informatie

De opleiding tot kleurstylist omvat 3 dagen.

 • De cursusdagen vinden plaats in de studio in Rotterdam, of bij je thuis of in je bedrijf.
 • Kleine groepjes met niet meer dan 3 personen. Per dag wordt er op 4 tot 5 modellen gewerkt.
 • Tijdens de opleiding hoef je geen materialen aan te schaffen. Je kunt oefenen met de kleursjaals en kleurkragen van HI Style. Zo kun je persoonlijk ervaren wat je fijn vindt en wat er past bij je budget. Hi Style levert zowel losse kleursjaals en kleurkragen, kleurkaartjes en boeken.
 • Je ontvangt een certificaat nadat je de opdrachten met goed gevolg hebt uitgevoerd.

Reviews

 • Sylvia
  Het is heerlijk om les te krijgen van Merel. Vorig jaar heb ik me bij haar laten bijscholen op het gebied van kleur en stijl. Merel heeft me de “taal van kleuren” leren spreken. Er ging een wereld voor me open, er zijn zoveel mogelijkheden. Ik ben nog steeds blij met de opleiding. Het is een vak dat altijd in beweging is, zo mooi! Merel is helder, professioneel en heeft veel kennis van zaken. Met al je vragen kun je bij haar terecht en ze geeft je altijd haar eerlijke mening. Heel fijn!
  Sylvia
Tarief: € 895,- exclusief btw en inclusief materialen.

Kleurstylist Verdieping

Nadat je de opleiding tot kleurstylist hebt gevolgd kun je je kleurkennis uitbreiden met 12 kleurtypes. Zo kun je nog meer maatwerk leveren en leert ook de uitzonderlijke kleurtypes goed adviseren. Hierbij kun je ook de persoonlijkheid van de klant verwerken. Is hij of zij een introvert type of juist uitbundig, is er behoefte aan zakelijke kleding of casual? Draagt zij wel of geen make-up? Deze informatie kun je allemaal in het kleuradvies verwerken zodat klanten echt het gevoel hebben dat de kleuren perfect bij hem of haar passen.

Tijdens deze opleiding tot Kleurstylist Pro kun je diverse kleurdoeken uitproberen en adviseer ik je bij het opzetten van een praktijk. De opleidingen worden zowel gegeven in de studio in Rotterdam of op je eigen locatie.

Elk kwartaal staat er een Kleurstylist Pro gepland. Check de data in de agenda. Komen de dagen je niet uit, neem contact op zodat we andere dagen kunnen plannen.

Hi Style bedrijfsevenementen

Een kleuradvies geven kun je overal, als je maar beschikt over de juiste kennis en materialen. Ik leer je graag hoe je dit doet.

Praktische informatie

 • De Kleurstylist Pro is voor ervaren kleurstylisten die bekend zijn met de 4 of 6 kleurtypes en het kleuradvies naar een hoger niveau willen brengen.
 • Het omvat 2 praktijkdagen.
 • De lesdagen vinden plaats in de studio in Rotterdam of bij je thuis of in je bedrijf.
 • Het is vooraf niet nodig om materialen aan te schaffen. Als je al kleurdoeken of kleurkragen bezig, kan ik je adviseren hoe je deze eventueel kunt uitbreiden.
 • Je ontvangt een certificaat nadat je de opdrachten met goed gevolgd hebt afgerond.

Wil je meer weten over een modern kleuradvies?
Bekijk de video: Modern Kleuradvies

Een modern kleuradvies
Tarief: € 695,- excl. btw.

Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samen maken we Nederland mooier!