Geplande cursusdagen

Kleurstylist: 5 & 29 oktober, 19 november of 7 & 20 januari, 4 februari 2023

Kleurstylist Verdieping van 4 – 6:  2 juli
Kleurstylist Verdieping van 6 – 12: 9 & 13 juli of 10 & 24 september

Komt een datum je niet uit? Mail dan zodat we kunnen overleggen. Het hele jaar door worden er lessen georganiseerd. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten.

Je kunt ook direct met de online opleiding kleurstylist starten!

kleurstylist

Opleiding Kleurstylist

Wil je kleurenanalist worden? Bij Hi Style kun je eigentijdse, professionele opleidingen tot kleurstylist volgen. Je kunt starten met de driedaagse opleiding tot Kleurstylist die je later kunt aanvullen met de Kleurstylist Pro.

Tijdens de praktijkopleiding Kleurstylist leer je goede en deskundige kleurenanalyses te doen aangevuld met uitgebreide kleuradvies Dit omvat de topkleuren per kleurtype en leuke kleurcombinaties qua kleding, sieraden, accessoires, haar en make-up. Je leert met de zes belangrijkste kleurtypes werken: winter, zomer, herfst, lente, koel en warm. Het merendeel van de mensen valt onder één van deze zes types. Tijdens de lessen oefen je met zowel de losse kleurdoeken als kleurkragen werken, zodat je zowel snel als uitgebreid kleuradvies kunt geven. Het lesmateriaal omvat een reader en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’.

De praktijkopleiding Kleurstylist wordt zowel in de studio in Rotterdam gegeven als op eigen locatie. Maximaal drie personen per groep. Ik werk graag met kleine groepjes zodat je er het maximale uit kunt halen!

De opleiding Kleurstylist wordt het gehele jaar door gegeven. Data kunnen in overleg worden overeengekomen. Vraag naar de mogelijkheden.

Dit leer je bij Hi Style

 • Goede kleurenanalyses doen
 • Persoonlijk en eigentijds kleuradvies geven
 • Persoonlijkheid en smaak integreren
 • Kleurcombinaties en stylingtips geven
 • Werken met kleurkaarten

Na een kleuradvies kan je klant meteen gaan winkelen en gericht op zoek gaan naar de mooiste kleuren wat betreft kleding, make-up, sieraden (goud of zilver), accessoires en haarkleur. Als kleurstylist of personal shopper kun je vrouwen maar ook mannen heel goed bij helpen. Na 25 jaar ben ik nog regelmatig verrast over de enthousiaste reacties.

Als kleurstylist moet je:

 • Over optimale kleurkennis beschikken zodat je iedereen jong of oud, vrouw of man goed kunt adviseren;
 • Over goede kleurmaterialen beschikken die niet alleen duidelijk zijn maar ook mooi en eigentijds.
Een set met koele kleurdoeken van Hi Style

Koude kleurdoeken van Hi Style

Een set met warme kleurdoeken van Hi Style

Warme kleurdoeken van Hi Style

Kleurdoeken

De kleurdoeken bevatten zowel matte als glanzende varianten zodat de kleurdoeken goed zijn afgestemd op de kleding die iedereen draagt. Suède is mat, leer is vaak glanzend. Glans is een kleurversterker. Door glans te gebruiken zie je nog beter wat een kleur doet.

Met de losse kleurdoeken kun je maatwerk leveren en de verschillende tinten kleur voor kleur vergelijken. Hierdoor ontdek je meteen welke kleuren het allerbeste staan en welke de klant zelf mooi vindt. Je adviseert je klanten welke kleuren hen het mooiste staan, welke goed combineren en hoe ze een leuke kleurcombinaties maken.

Elk kleurenanalyse is elke keer weer anders. Dit wordt onder andere door het uiterlijk bepaald maar ook door de smaak en persoonlijkheid. Bij de ene persoon staan grote kleurcontrasten of prints mooi, bij de ander staat effen, ton-sur-ton combinaties of verfijnde prints mooier. Dit kun je met de losse kleurdoeken goed zien. En nog belangrijker: de klant weet meteen welke kleuren ze kan kopen voor haar jasje, broek, sjaal of lipstick. Er bestaat geen standaard kleuradvies. Bij Hi Style leer je van een kleuradvies een bijzondere ervaring te maken.

Praktische informatie

De opleiding tot kleurstylist omvat drie dagen.

 • De lesdagen vinden plaats in de studio in Rotterdam, of bij je thuis of in je bedrijf.
 • Kleine groepjes met niet meer dan drie personen. Per dag wordt er op vier tot vijf modellen gewerkt.
 • Tijdens de opleiding hoef je geen materialen aan te schaffen. Je oefent met de kleurdoeken en kleurkragen van Hi Style. Zo kun je persoonlijk ervaren wat je fijn vindt en wat aansluit bij je budget past. Hi Style levert zowel losse kleurdoeken en kleurkragen, kleurkaarten en boeken.
 • Je ontvangt een certificaat nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond.

Tarief: € 895,- excl. btw en incl. materialen.

Reviews

 • Fabiënne Lindenbergh

  Als styliste wil ik graag mijn klanten beter adviseren bij de styling van hun personal brand shoot. Het dragen van de juiste kleuren op de foto die bij jouw uiterlijke kenmerken passen is super belangrijk, want op die manier straal je echt op de foto. Merel is een expert op het gebied van kleur- en personal styling en heeft mijn kennis over de 4 basis kleurtypes opgefrist en mij de andere kleurtypes uitgelegd. Door een paar kleuranalyses te doen bij verschillende types, is het heel duidelijk voor mij geworden hoe ik mijn klanten in de toekomst kan adviseren qua het dragen van kleur.

  Fabiënne Lindenbergh
  Stylebyfabie

 • Sylvia
  Het is heerlijk om les te krijgen van Merel. Vorig jaar heb ik me bij haar laten bijscholen op het gebied van kleur en stijl. Merel heeft me de “taal van kleuren” leren spreken. Er ging een wereld voor me open, er zijn zoveel mogelijkheden. Ik ben nog steeds blij met de opleiding. Het is een vak dat altijd in beweging is, zo mooi! Merel is helder, professioneel en heeft veel kennis van zaken. Met al je vragen kun je bij haar terecht en ze geeft je altijd haar eerlijke mening. Heel fijn!
Hi Style bedrijfsevenementen

Hi Style Kleurstylist Verdieping

Kleurstylist Verdieping

Nadat je de opleiding tot kleurstylist hebt gevolgd kun je je kleurkennis uitbreiden tot twaalf kleurtypes. Dit wordt ook wel ‘Kleurverdieping’ genoemd. Zo kun je nog meer maatwerk leveren en leer je ook de uitzonderlijke kleurtypes goed adviseren. Je leert niet alleen welke kleuren het mooiste staan, maar ook hoe je de persoonlijkheid van de klant kunt analyseren en in het kleuradvies kunt verwerken. Is hij of zij een introvert type of juist uitbundig, is er behoefte aan zakelijke kleding of casual? Draagt zij wel of geen make-up? Deze informatie kun je allemaal in het kleuradvies verwerken zodat klanten echt het gevoel hebben dat de kleuren perfect bij hem of haar passen.

Werk je met de 4 basis kleurtypes: lente, zomer, winter en herfst en wil je je kleurenanalyses verder professionaliseren? Dat kan! Hi Style heeft een programma ontwikkeld waarbij je in één of twee dagen met 6 of 12 kleurtypes kunt gaan werken. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, ook voor je klanten. Zo kun je nog beter maatwerk leveren waarbij je het beter kunt nuanceren en ook andere factoren kunt verwerken zoals de persoonlijkheid of het figuur.

Tijdens de Kleurverdieping leer je werken met het kleursysteem dat ik zelf heb ontwikkeld. Hiermee kun je snel en zorgvuldig analyseren en meteen leuke kleurcombinaties laten zien. Het maakt een kleurenanalyse nog specialer.

Het vergroten van je kleurkennis en het uitbreiden van de kleurtypes kan op twee manieren:

Kleurverdieping van 4 naar 6 kleurtypes

Kleurverdieping van 6 naar 12 kleurtypes

Kleurverdieping van 4 naar 6 kleurtypes

In één dag leer je met de 6 belangrijkste kleurtypes te werken. Dit houdt in dat je zowel een goede kleurenanalyse kunt doen als passend kleuradvies kunt geven. Naast de 4 basis kleurtypes: winter, zomer, lente en herfst leer je met de twee tussenkleurtypes werken. Dit is belangrijk want deze twee kleurtypes komen in Nederland het meeste voor. Het is dan ook een verrijking om hiermee te kunnen werken. Bovendien zul je niet meer hoeven twijfelen tussen lente en herfst of winter en zomer. Veel personen vallen er precies tussenin. Het is dan ook een verrijking om hiermee te kunnen werken.

Het is een intensieve dag maar goed te doen. Voorafgaand ontvang je een reader zodat je jezelf al goed kunt inlezen. Er zijn 4 tot 5 modellen nodig. Zij zijn ongeveer 30 minuutjes nodig. Jullie kunnen zelf modellen zoeken en ik zal dit ook doen als het nodig is. De modellen krijgen een volledig advies en een kleurenkaart. Ik maak een rooster zodat ze niet hoeven te wachten.

Na deze training zou je eventueel door kunnen naar de 12 kleurtypes, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het tarief voor deze privéles is: € 495,- excl. 21% btw inclusief reader en lunch. Wil je liever alleen komen? Boek dan een privéles

Een set met kleurdoeken in lente en herfst tinten

Hi Style kleurdoeken set in lente en herfstkleuren

Een set met kleurdoeken in zomer en winter tinten

Hi Style kleurdoeken set in winter en zomer kleuren

Kleurverdieping van 6 naar 12 types

Als je al met 6 kleurtypes werkt of de training ‘van 4 naar 6’ hebt gevolgd, dan kun je je kleurkennis verder professionaliseren naar 12 kleurtypes. De extra 6 kleurtypes komen welleswaar minder voor, het is heel fijn om deze kennis in huis te hebben. De personen die hieronder vallen worden vaak verkeerd geanalyseerd en ondergaan niet zelden meerdere kleurenanalyse. Dat is natuurlijk heel jammer. Met de juiste kennis kun je ook deze bijzondere, uitzonderlijke kleurtypes optimaal bedienen. Deze kleurtypes kennen verrijkt je praktijk enorm.

Het lijkt wellicht wat veel: twaalf kleurtypes. Maar als je er eenmaal mee werkt zal je ervaren dat je de kleuradviezen die je geeft nog meer kunt verfijnen. Het is een duidelijk en compleet systeem waarmee je alle kanten op kunt. Je hebt hiermee ook meer keus zonder dat het ingewikkelder wordt. Integendeel bepaalde “twijfelgevallen” kun je snel en vakkundig benaderen. Tijdens deze opleiding tot Kleurstylist Verdieping kun je diverse kleurdoeken uitproberen en adviseer ik je bij het opzetten van een praktijk. De opleidingen worden zowel gegeven in de studio in Rotterdam of op je eigen locatie.

Elk kwartaal staat er een Kleurstylist Verdieping gepland. Check de data in de agenda. Komen de dagen je niet uit, neem contact op zodat we andere dagen kunnen plannen.

Een kleuradvies kun je overal geven zolang je maar beschikt over de juiste kennis en materialen. Ik leer je graag hoe je dit doet.

Praktische informatie

 • De Kleurstylist Verdieping is voor ervaren kleurstylisten die bekend zijn met vier tot zes kleurtypes en het kleuradvies naar een hoger niveau willen brengen.
 • Het omvat twee praktijkdagen.
 • De lesdagen vinden plaats in de studio in Rotterdam of bij je thuis of in je bedrijf.
 • Het is vooraf niet nodig om materialen aan te schaffen. Wanneer je al over kleurdoeken of kleurkragen beschikt, kan ik je hieromtrent adviseren.
 • Je ontvangt een certificaat nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond.

Tarief: € 695,- excl. btw.

Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.

Advies op Hi Style TV

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.