Personal Styling

Personal Styling 2021: 3, 4, 18 september, 9 oktober, 13 november en een nakomdag.
Je kunt ook direct met de online stylingopleiding starten!

Gratis vrijblijvend een proefles? Klik hier voor verdere informatie.

Wil je Personal Stylist worden?

Met de uitgebreide opleiding Personal Styling van Hi Style kun je stylingadvies geven aan particulieren of bedrijven, kun je aan de slag als personal shopper en workshops geven. De opleiding ‘Personal Styling’ geef ik inmiddels 25 jaar. De laatste jaren heeft dit een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Het is persoonlijker en hipper geworden. Dit maakt het zo leuk: voor elke vrouw of man ga je op zoek naar een unieke stijl die haar of hem het mooiste staat. Geen standaard setjes, maar persoonlijke tips die echt het verschil maken.

De vraag naar stylingadvies is enorm toegenomen. Winkels en webshops hangen vol. 24/7 kun je winkelen als je wilt. Veel klanten voelen zich hierdoor verloren. Bestellen van alles zonder dat ze echt blij worden. Als Personal Stylist leer je je klanten je wat haar of hem het beste staat. Hoe ze kleding kunnen combineren en de juiste kleding voor een gelegenheid kunnen kiezen.

Het begint met het maken van een goede figuuranalyse. Als je het uiterlijk goed leert kennen, kun je kleding kiezen en adviseren die goed staat. Weet je precies welke lichaamsdelen je kunt accentueren en welke je verdoezelen. Een figuuranalyse omvat de figuurvorm, de gezichtsvorm, de verhoudingen enzovoorts. Hoe je meer je over het uiterlijk van een klant weet, hoe beter je het kunt kleden en advies kunt geven. Daarnaast ga je op zoek naar een stijl die past bij haar persoonlijkheid, beroep en levensstijl. Het beste resultaat krijg je als je het uiterlijk en het innerlijk op een eigentijdse manier samenbrengt.

Veel stylisten werken op hun gevoel en dat is heel handig. Maar het is niet voldoende. Om snel en zorgvuldig te werken, is het belangrijk dat je over goede theoretische kennis beschikt. Zodat je elke vrouw – deze opleiding is voornamelijk gericht op vrouwen – gedegen kunt adviseren en waarmee zij na afloop meteen aan de slag kan. Duidelijke adviezen die op elke mode of trend toepasbaar is.

Alle pasvormen & modellen figuurvormen stylingopleiding histyle

De opleiding ‘Personal Styling’ start 2 x per jaar: in maart en oktober en is verspreid over 6 dagen. Zo kun je het gemakkelijk combineren met andere activiteiten of werk en heb je voldoende tijd om alles goed in je op te nemen. Je ontvangt een uitgebreid lesboek en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’.

Als personal stylist, opleider en auteur beschik ik over veel actuele kennis. Ik werk dagelijks met particulieren, bedrijven, winkels of leid ik de docenten van (mbo-)scholen op. Deze kennis deel ik graag met je tijdens de opleidingen, maar ook middels mijn boeken en Youtubekanaal Hi Style TV.

Personal Styling draait om:

 • Het figuur van de klant optimaal analyseren zodat je haar goed kunt adviseren;
 • Alles weten over kleding, vormen, kleuren, stoffen, accessoires en meer;
 • Goede combinaties kunnen maken voor verschillende gelegenheden;
 • Het leuk vinden om met mensen te werken en je in je klanten te verdiepen.

Dit ga je leren tijdens de 6-daagse opleiding Personal Styling. Een intensief programma waarbij je alles leert om als personal stylist aan de slag te gaan. Wat mij betreft is het leerzamer om zo veel mogelijk in 6 dagen te leren, dan uit te spreiden over bijvoorbeeld een heel jaar. Na afloop van de eerste 2 lesdagen meteen een figuuranalyse maken en een beginnetje maken met het geven van advies. Zo kun je meteen ervaring opdoen in de praktijk. De video’s, het lesboek en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met kleding’, zullen je hierbij helpen. De volgende lesdagen worden besteed aan het werken op modellen, een goede intake maken, demonstraties en uitleg van allerlei kledingstukken, accessoires en lingerie. Dit is het fundament. Daarna leer je alles over combineren en sets voor bijzondere gelegenheden. Uiteraard leer je ook hoe je de kledingstijl en persoonlijkheid kunt samenbrengen. Zodat een klant het gevoel heeft dat het écht over haar gaat.

Er is bewust gekozen voor een opleiding van 6 dagen zodat je snel aan de slag kunt zodat je snel in de praktijk aan de slag kan. Maar het leren stopt hierbij uiteraard niet. Tijdens de gratis Masterclasses kun je verder blijven leren, sparren met collega’s en vragen stellen. Zo blijft je kennis actueel en kun je vol zelfvertrouwen aan de slag.

Na je opleiding kun je aan de slag als Personal Stylist, Personal Shopper, workshops kunt geven of je werk als verkoopster, kapper of coach naar een hoger level kunt brengen. Je kunt je bij Hi Style verder ontwikkelen tijdens de Kleurtrainingen, Herenstyling en Masterclasses.

een modern kleuradvies.

Tijdens deze opleiding leer je het volgende:

 • Het maken van een goede figuuranalyse en een intake.
 • Uitgebreide stylingtips. Je leert alles over de effecten van kleur, kleding, stof, dessins en details.
 • Uitleg en demonstraties van de belangrijkste vormen wat betreft rokken, broeken, jurkjes, jasjes en tops.
 • Alles over accessoires en hoe je hiermee kunt spelen.
 • Uitwerking van een advies.
 • Leuke en fraaie sets combineren.
 • Zakelijke tips hoe je je eigen praktijk kunt opzetten of uitbreiden.

Het belangrijkste is dat je goed en actueel advies leert geven. Eigentijds en inspirerend ongeacht leeftijd, stijl of persoonlijkheid. Ik vind het super leuk om te zien hoe dames die bij Hi Style de opleiding hebben gedaan hiermee op hun eigen, unieke wijze aan de slag gaan. Dit zijn stylisten, kleurenanalisten, coaches maar ook kappers en visagisten. Daarnaast is er een grote toename te zien bij verkopend personeel. Heel handig want als verkoper met meer kennis kun je niet alleen beter verkopen en adviseren, het is ook veel leuker.

De dames hebben bij Hi Style een opleiding hebben gevolgd:

 • Linda de Mey: stylist en eigenaar van damesmode winkel ‘The New Classic’
 • Lianda van Velzen: geeft beauty- en stylingadvies en opleidingen
 • Natalie Serluï: kleur- en personal stylist en leverancier van dameskleding
 • Ilse Voortman: van Beautybureau kleur- en make-upadvies en opleidingen
 • Astrid Baeten: metamorfoses en fotografie
 • Ingrid & Marlous: eigenaars van 2de hands kleding winkel Lyfstyl

Deze opleiding is geschikt voor zowel voor beginner als ervaren stylisten. Ik vind het geweldig dat ook veel jonge dames die nog aan het begin van hun carrière staan als ook vrouwen die zichzelf al bewezen hebben in de HR, communicatie, advocatuur of als moeder. Met een goede opleiding kun je alle kanten op.

Elk  kwartaal geef ik een gratis Masterclass. Dit is een prettige, laagdrempelige manier om bij te leren, vragen te stellen en andere cursisten en stylisten te ontmoeten. Tevens is het een goede gelegenheid om informatie in te winnen over de (online) opleidingen. Elke Masterclass heeft een ander thema. Als je bij Hi Style of Stylingonline een opleiding hebt gevolgd, kun je je zo vaak als je wilt aanmelden.

Interesse? Meld je aan voor de gratis masterclass (klik hier) of volg Gratis vrijblijvend een proefles. Klik hier voor verdere informatie.

Praktische informatie:

 • Duur: 6 dagen van 10.00 – 16.00 in Rotterdam
 • De opleiding start 2 x per jaar: maart en oktober
 • Je ontvangt een lesboek en het boek Stijlfactor5
 • Er wordt op modellen gewerkt
 • Je wordt persoonlijk begeleid
 • Je ontvangt een certificaat
 • Na je opleiding kun je gratis doorleren tijdens de gratis Masterclasses
 • Iedere cursist krijg persoonlijk advies van mij
 • Inclusief lunch
Tarief: Op aanvraag.

Ontbreekt het je aan tijd of heb je minder budget? Tijdens de online opleiding Personal Styling krijg hetzelfde lespakket voor een lager tarief. De onlinelessen kun je later aanvullen met praktijklessen. Met als voordeel: beginnen wanneer jij wilt, video’s zo vaak kijken als je wilt en vooral heel veel voorbeelden. Voor meer info: stylingonline.nl. (klik hier)

Na afloop van deze opleiding kun je met mij blijven sparren en inspiratie opdoen tijdens de gratis Masterclasses die elk kwartaal plaatsvinden. Hard nodig want als stylist werk je meestal alleen en is het belangrijk om je verder te ontwikkelen. Meteen een leuke gelegenheid om collega’s te ontmoeten en te horen hoe zij te werk gaan. Elke Masterclass behandel ik een bepaald thema zoals: kleuradvies, actuele stylingtrends, zakelijke kleding, het uitbreiden van je klanten bestand aantrekken etc. In principe heb je niet veel nodig om goed advies te kunnen geven. De kennis zit vooral in jou. Je leert met je hoofd en handen te werken. Uiteraard krijg je advies omtrent aan te schaffen benodigdheden en hoe je een basisset opbouwt die kunt gebruiken tijdens het geven van advies en workshops.

Inmiddels kun je ook de online opleiding Personal Styling. Met als voordeel: beginnen wanneer jij wilt, video’s zo vaak kijken als je wilt en vooral heel veel voorbeelden. Net als bij de online kleurtraining, kun je de online Personal Styling opleiding al dan niet aanvullen met praktijklessen. Bekijk de site stylingonline.nl

Informatie Personal Styling

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je een keer kletsen over wat het beste bij jou past? Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend kennis te komen maken in mijn studio in Rotterdam. Uiteraard kan dit ook telefonisch. Of meld je aan voor de gratis Masterclass zodat je vrijblijvend een les kunt volgen en collega’s kunt ontmoeten.

[testimonial_view id=”1″]

Tarief: op aanvraag.

Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.

Stylingopleiding bij Hi Style

Je persoonlijke stijl vinden