Geplande cursusdagen

2022
 • 3 & 4 september, 8 & 22 oktober, 5 november plus een dag in overleg
 • 4, 12 & 26 november, 10 december, 14 januari plus een dag in overleg
2023
 • 10 & 18 februari, 4 & 18 maart, 8 april plus een dag in overleg
Merel samen met een model

Probeer de online opleiding

Start op elk moment en leer in je eigen tempo

Kun je er niet bij zijn tijdens de opleidingsdagen of heb je minder budget? Schrijf je dan in voor de online opleiding. Je krijgt hetzelfde lespakket tegen een lager tarief.

Opleiding personal Stylist

Winkels vol met kleding

De vraag naar stylingadvies is enorm toegenomen. Winkels en webshops hangen vol met kleding. Als je wilt kun je 24/7 winkelen. Veel klanten voelen zich hierdoor verloren. Ze bestellen van alles zonder dat ze er echt blij van worden. De kleding staat niet leuk, past niet goed of valt niet goed te combineren.

Na de opleiding Personal Stylist

Als personal stylist leer je je klanten wat hen het beste staat. Op die manier kunnen ze sneller winkelen en kopen ze kleding die ze met plezier dragen. En die goed te  combineren is. Na afloop van de opleiding kun jij persoonlijk stylingadvies geven maar ook workshops organiseren, aan de slag gaan als personal shopper of kasten organiseren.

Al 25 jaar ervaring

De opleiding Personal Stylist geef ik al meer dan 25 jaar. De laatste jaren is de opleiding veel persoonlijker en hipper geworden. Er is veel ruimte voor een persoonlijke stijl. Dat willen klanten ook. We gaan op zoek naar pasvormen die zowel flatteren als prettig dragen. Elke klant heeft weer andere wensen en behoeften, dit maakt dit vak ook zo leuk. Hoe fijn is het om mensen blij te maken door samen de unieke stijl te vinden waarin zij zich thuis voelen.

Snel aan de slag in de praktijk

In deze opleiding leer je stap voor stap hoe je een goed advies kunt geven. Dat begint altijd met een goede figuuranalyse. Ik vertel je alles over de verschillende pasvormen, stoffen en stijlen. En je leert de trucjes hoe iemand langer of slanker lijkt. Maar ook hoe je er bijvoorbeeld vrouwelijker, stoerder of professioneler uitziet. Verder behandelen we hoe je leuke combinaties kunt maken en het budget van de klant het beste kunt besteden.  

De opleiding Personal Stylist is een relatief korte opleiding. Je gaat snel veel leren.  Je kunt er meteen mee aan de slag in de praktijk. Ik blijf je ook erna ondersteunen met gratis Masterclasses waarin ik nieuwe kennis deel. En natuurlijk via de boeken en de YouTube video’s op Hi Style TV.

Theoretische kennis is de basis

Veel stylisten werken op hun gevoel en dat is heel handig, maar het is niet voldoende. Om snel en zorgvuldig te werken, is het belangrijk dat je een goede theoretische basis hebt. Zo kun je een goed advies geven dat op elke mode van toepassing is en de trends overleeft. We willen een eigentijds advies  geven waarmee klanten echt geholpen zijn. Hieronder valt het ontdekken van hun persoonlijke stijl, het maken van leuke combinaties en het adviseren van merken en winkels die bij hen passen.

figuurvormen stylingopleiding histyle
Twee modellen

Het gehele jaar door starten

De opleiding Personal Stylist start meerdere malen per jaar verspreid over zes dagen. Zo kun je het makkelijk combineren met andere activiteiten en heb je voldoende tijd om alles goed in je op te nemen. Je ontvangt een uitgebreid lesboek, het boek  ‘Mooi met Kleding’ en een persoonlijk stijladvies voor jezelf. Mocht een bepaalde datum niet uitkomen, dan kunnen we deze in overleg verzetten.

Hierin staat informatie over kleurtypes, figuurvormen, het opbouwen van een garderobe, combinaties maken en je persoonlijke stijl ontwikkelen. Er zijn aparte hoofdstukken over professionele kleding en feestkleding. Zo heb je alvast een beeld van de veelzijdigheid van het vak en van deze opleiding. 

Gedegen actuele kennis

Omdat ik zelf dagelijks in de praktijk werk, beschik ik over actuele kennis en weet ik wat klanten willen en fijn vinden. Ik werk niet alleen als opleider maar geef ook dagelijks kleur- en kledingadvies of ga met klanten winkelen. Ik werk zowel met particulieren als met bedrijven of winkels. Ook leid ik docenten van (mbo-)scholen op. Mijn liefde voor mode en interesse in mensen maken dat ik heel persoonlijk en allround advies geef. Deze kennis deel ik graag met jou in deze opleiding. Maar ook via mijn boeken en het YouTube kanaal Hi Style Academy.

Personal Styling draait om:

 • Het figuur van de klant analyseren zodat je goed kunt adviseren;
 • Alles weten over kleding, vormen, kleuren, stoffen, accessoires en meer;
 • Goede combinaties kunnen maken voor verschillende gelegenheden. 
 • Het leuk vinden om klanten blij te maken!  

Wat ga je leren?

De zesdaagse opleiding bestaat uit een intensief programma waarin ik je alles leer wat je wilt weten. Na de eerste twee lesdagen kun je al een figuuranalyse maken en weet je alles over de optische effecten van kleding. De volgende dagen worden besteed aan het werken op modellen, een goede intake maken, demonstraties en uitleg van allerlei kledingstukken, accessoires en lingerie. Dit is je fundament. Daarna leer je meer over combineren en sets voor bijzondere gelegenheden.

Als laatste leer je hoe je iemands smaak en persoonlijkheid kunt ontdekken zodat je de kleding persoonlijk kunt afstemmen. Op die manier heeft een klant het gevoel dat het écht over haar gaat. 

Na je opleiding kun je aan de slag als personal stylist of personal shopper. Je kunt ook workshops geven. Of je werk als verkoopster, kapper of coach naar een hoger level brengen. Je kunt je bij Hi Style verder ontwikkelen met de opleidingen tot Kleurstylist, adviseur Mannenkleding en de gratis Masterclasses.

Merel en een model

Tijdens deze opleiding leer je het volgende

 • Het maken van een goede figuuranalyse en een intake.
 • Uitgebreide stylingtips. Je leert alles over de effecten van kleur, kleding, stof, dessins en details. 
 • Uitleg en demonstraties van de belangrijkste vormen wat betreft rokken, broeken, jurkjes, jasjes en tops.
 • Alles over accessoires en hoe je hiermee kunt spelen.
 • Uitwerking van een advies.
 • Leuke en fraaie sets combineren.
 • Zakelijke tips hoe je je eigen praktijk kunt opzetten of uitbreiden.

De opleiding Personal Stylist past bij jou

Deze opleiding is niet alleen geschikt voor beginners maar ook voor meer ervaren stylisten. Je kunt je meteen inschrijven. Maar misschien wil je eerst een keer kennismaken of een les meedraaien. Dit kan persoonlijk, per mail, Zoom of telefonisch. 

Elk  kwartaal geef ik een gratis Masterclass. Dit is een prettige manier om bij te leren, vragen te stellen en andere cursisten en stylisten te ontmoeten. Ook is het een goede gelegenheid om informatie te krijgen over de (online) opleidingen. Elke Masterclass heeft een ander thema. Als je bij Hi Style of Stylingonline een opleiding hebt gevolgd, kun je je zo vaak als je wilt aanmelden. Heb je (nog) geen opleiding gevolgd maar wil je vrijblijvend een keer kennismaken en een les meedraaien dan kan dat ook.

Interesse? Meld je aan voor de gratis masterclass of volg gratis en vrijblijvend een proefles.

Praktische informatie

 • Duur: 6 dagen van 10.00 – 16.00 in Rotterdam
 • De opleiding start meerdere keren per jaar
 • Er wordt op modellen gewerkt
 • Elke cursist krijgt persoonlijk kleding- en stijladvies van mij
 • Je ontvangt een lesboek en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’
 • Je ontvangt een certificaat
 • Na je opleiding kun je gratis doorleren tijdens de gratis Masterclasses
 • Inclusief lunch

Tarief € 1.995,- excl. btw.

 • Mariëlle Meurs
  Ik was altijd al veel bezig met mode voor mezelf en anderen. En ging daarbij op mijn gevoel af. Met alle kennis die ik bij Merel heb opgedaan, weet ik dat gevoel ook om te zetten in een gefundeerd en persoonlijk advies aan mijn klanten. Merel heeft me met haar visie op styling enorm geïnspireerd om als Personal Stylist aan de slag te gaan en nog steeds geniet ik van de nieuwe inzichten die ik oa. via haar Masterclasses op doe.
  Mariëlle Meurs
  Own Style
 • Marloes Polman
  Ingrid en ik hebben samen een 2nd hand kleding boetiek voor dames in Lichtenvoorde. Samen hebben wij de opleiding Personal Styling gevolgd bij Merel van Hi Style in Rotterdam. Wat was dit inspirerend en leerzaam voor ons! Nu kunnen wij nog beter onze klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk kleur- en styling advies. Na elke lesdag gingen wij geïnspireerd naar huis en beseften wij dat wij een prachtig vak hebben! Zoals Merel zegt: 'Samen maken wij Nederland mooier'.
  Marloes Polman
 • Hydi Hoost
  Merel is een ware expert en de beste in haar vakgebied: styling, kleur en het onder meer trainen van stylisten. Al meer dan 25 jaar is ze bezig met mode & styling. De wijze waarop ze adviseert is opMERKelijk. Ze deelt alles wat ze weet, met veel passie, kennis, humor en precisie. Tevens met een vlijmscherpe gave voor de persoon achter de kleding. Bij haar staat de mens altijd Centraal. Vol vertrouwen ben ik nu zelf aan de slag als personal stylist om al het geleerde weer door te geven aan mijn clientèle. Dank je, Merel.
  Hydi Hoost
 • Yasemin Atar
  Onlangs heb ik bij Hi Style de online kleur- en stylingopleiding gevolgd. Merel is een goede docente met veel ervaring. Ze weet mij altijd te inspireren en ze beantwoordt ze al mijn vragen. Ik heb erg genoten van de opleidingen. Het meest van de stylingopleiding. De aanvullende praktijkdagen vond ik ook geweldig. Zo kun je het geleerde in de praktijk zien zoals allerlei voorbeelden van kleding, stof, kleur en het werken op modellen. Van Merel heb ik geleerd dat elke vrouw weer anders is, dus elk advies ook. Zij heeft mij geleerd focus te houden en toe te werken naar persoonlijke adviezen. En dat blijkt voor elke  weer anders te zijn!
  Yasemin Atar
 • Lonneke Leever
  Merel heeft veel kennis en jarenlange ervaring, en deelt dat in haar lessen. De lessen zijn dus heel informatief, maar vooral ook erg inspirerend. Merel’s passie voor haar vak werkt aanstekelijk; ik kom altijd erg enthousiast en geïnspireerd thuis, en heb zin om met de geleerde kennis aan de slag te gaan!

Contact opnemen

Vul onderstaand contactformulier in voor informatie over lesprogramma, tarieven en mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.