Specialisatiedagen

 

Masterclass Damesstyling 21 september 2019
Masterclass Herenstyling 22 juni 2019

Specialisatiedagen

Stylisten die zich verder willen ontwikkelen, kunnen dit doen middels de Specialisatiedagen. Daarin deel ik tips & tricks uit de praktijk. Aan deze trainingen kun je meedoen als je over gedegen voorkennis beschikt. Ook als je elders een opleiding hebt gedaan, kun je je hiervoor inschrijven. Het is handig om vooraf overleg te hebben om te bepalen of je vooropleiding aansluit op de praktijkgerichte trainingen van Hi Style. Er is een Masterclass Styling, Herenstyling, Grote maten en de Kleurplus. Alle trainingen zijn inclusief lunch en een up-to-date reader.

 


Masterclass Herenstyling

Herenstyling is anders dan bij dames. Er is nog meer aandacht voor de individuele verschillen zoals beroep en persoonlijkheid. Daarnaast zijn er regeltjes omtrent de draagbaarheid. Bij welk overhemd wordt er een das gedragen, welke maten moet je weten en wat zijn uiterlijke kenmerken die een rol spelen bij de kledingkeus. Combineren werkt anders. Het is geen jurkje dat je aankleedt met een ketting of sjaal, hakken of lipstick. Het gaat er om met losse items een mooi geheel te maken die van zichzelf leuk genoeg zijn. Herenkleding heeft de laatste 3 à 4 jaar een flinke verandering ondergaan, die om een scherper advies vraagt. Bij herenkleding werken we niet met een figuurtype, minder met belijningen maar vooral het kiezen van de juiste pasvorm en maat.

Naast de theorie adviseer ik stap voor stap 3 verschillende modellen. Laat ik zien welke kleuren en combinaties mooi staan, presenteer ik casual en zakelijke kleding en geef ik tips omtrent combineren. Zo leer je hoe je een advies kunt opbouwen en uitwerken. Je ontvangt een hand-out met alle tips omtrent zowel casual als zakelijke kleding. Daarnaast is het handig om mijn boek ‘Kleding Genoeg Mannen’ er naast te gebruiken voor basistips zoals buttondown shirt etc. 

 
  • Tarief: € 300,- excl. btw. Voor lunch wordt gezorgd.

Masterclass Damesstyling

Veel klanten vinden het combineren van kleding lastig. Het kennen van de goede kleuren en kleding die flatteert maakt stylen eenvoudiger, maar resulteert niet automatisch in een leuke look. Bruikbare tips omtrent de do’s en don’ts van styling zijn vaak meer dan welkom. Elke klant heeft een andere stijlsleutel. Bij de ene dame staat het mooier om sober te blijven terwijl het bij de andere dame leuk is om met meerdere accessoires, prints en andere bijzondere details te werken. Dit is afhankelijk van het uiterlijk, de mode, maar ook van de persoonlijkheid, smaak, beroep en levensstijl. Tijdens de Stylingsdag komen alle aspecten van combineren, accessoires en het integreren van de persoonlijkheid aan bod. Er wordt gewerkt op modellen.

Nadat je deze Masterclass met goed gevolg hebt doorlopen, kun met de nieuwe stylingcards van Hi Style werken. Hip en duidelijk. Heel veel informatie maar toch compact voor in de handtas zodat je tijdens het winkelen even kunt spieken. Laat je inspireren! Bekijk hier de filmpjes waaronder ‘Combineren lastig?’

  • Tarief: € 300,- excl. btw
 

Plus Size

Of je nu slank of mollig bent, elke vrouw kan er mooi uitzien. Toch is de styling en met name de pasvorm, kleurkeuze en stof anders bij plussize dames. Er is een grote behoefte aan tips en vooral waar is deze kleding te koop en waar kun je op letten. Gespecialiseerde merken bieden vaak een betere pasvorm die beter afgestemd is op het postuur.

Bij dames met een grote maat wordt er een figuurvorm aangehouden als dit mogelijk is. Maar het kan ook zijn dat deze wordt losgelaten zodat er specifiek kan worden gekeken naar de aandachtspunten van de klant. Het draait vooral om de belijning, stoffen, verzorging en het leren kennen van de juiste merken en winkels.

Naast de theorie adviseer ik stap voor stap 3 verschillende modellen. Je ontvangt een hand-out. Aanvullend worden de boeken ‘Kleding Genoeg Vrouwen’, ‘Stijlfactor5’ en ‘Wat trek ik aan. Tips & tricks van een ervaren stylist’ gebruikt.

  • Tarief: € 300,- excl. btw.


Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.
Samen maken we Nederland mooier!

Klik op het Mereltje voor data en tarieven, of vul onderstaande formulier om direct contact met mij op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.