Stijlopleiding


29 & 30 maart, 13 april, 25 & 26 mei & een dag in overleg

De opleiding ‘Personal Styling’ ook wel imagestyling genoemd, geef ik inmiddels 25 jaar. De laatste jaren heeft het een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Het is persoonlijker en hipper geworden. Dit maakt het zo leuk: voor elke vrouw of man ga je op zoek naar een unieke stijl die haar of hem het mooiste staat. 

De vraag naar stijladvies is enorm toegenomen. Er is zo veel keus, zowel online als offline, dat stijladvies dat goed advies meer dan welkom is. Als personal stylist help je vrouwen en mannen bij het ontdekken van hun stijl. Filter je de kleding die mooi staat en kleding die minder fraai is. Deel je tips hoe ze leuke combinaties kunnen maken. Welke basiskleding niet in hun garderobe mag ontbreken en hoe ze deze kunnen afstylen met eyecatchers en accessoires. Daarnaast kun je ook je klanten gaan winkelen. Dit geeft duidelijkheid en maakt dat je klant een garderobe op kunt bouwen die ze met veel plezier draagt. Niet alleen privé maar ook zakelijk een goede investering.

Veel stylisten werken op hun gevoel en dat is heel handig. Maar het is niet voldoende. Om snel en zorgvuldig te werken, is het belangrijk dat je over goede theoretische kennis beschikt. Zodat je elke vrouw – deze opleiding is voornamelijk gericht op vrouwen – gedegen advies kunt geven waarmee ze na afloop meteen aan de slag kan. Duidelijke adviezen die op elke mode of trend toepasbaar is. Uiteraard kun je nadat je deze opleiding hebt gedaan aan de slag als personal shopper, kun garderobes op orde brengen en workshops geven als je dat leuk vind.

Je leert allround advies te geven. Zelf werk ik veel voor bedrijven, winkels en als personal shopper en stylist. Hierdoor ben ik goed op de hoogte wat klanten willen en waar jij ze het beste bij kunt helpen. De opleiding ‘Personal Styling’ start 2 x per jaar: in maart en oktober en is verspreid over 6 dagen. Zo kun je het gemakkelijk combineren met andere activiteiten of werk en heb je voldoende tijd om alles goed in je op te nemen. Je ontvangt een uitgebreide reader, het door mij geschreven boek: ‘Kleding Genoeg Vrouwen’ of ‘Stijlfactor5’. Tijdens de lessen geef ik demonstraties van kleding, accessoires en kleuren. Regelmatig wordt mijn Youtubekanaal Hi Style TV aangevuld met actuele video’s zodat je ook na je opleiding verder kunt leren.

 

Tijdens deze opleiding leer je het volgende:

  • Goed kijken naar de persoon. Dit omvat het maken van een goede figuuranalyse, een intake en hoe je de diepe wensen van de klant kunt bloot leggen.
  • De effecten van kleur, kleding, stof, dessins en details zodat je dit gemakkelijk kunt toepassen. Hetzelfde jurkje maar dan in een andere kleur of stof voor een veel fraaier eindresultaat.
  • Hoe je een advies het beste kunt uitwerken.
  • Leuke en fraaie sets combineren. Praktische en gemakkelijk toepasbare tips. Dit geeft houvast en zorgt ervoor dat je klanten met plezier leuke combinaties kunnen maken.
  • Zakelijke tips hoe je je eigen praktijk kunt opzetten of uitbreiden. Hoe je je talent kunt inzetten en jouw ideale doelgroep kunt bereiken. Wat je kunt doen om je zichtbaarheid te vergroten.

 

Als je de theorie kunt verbinden met je gevoel kun je optimaal profiteren van je kennis. Het kennen van de figuurvormen en andere uiterlijke kenmerken zorgen ervoor dat je dit gemakkelijk kunt overbrengen naar je klanten. Ik vind het super leuk om te zien hoe dames die bij Hi Style de opleiding hebben gedaan hiermee op hun eigen, unieke wijze aan de slag gaan. Dit zijn stylisten, kleurenanalisten, coaches maar ook kappers en visagisten. Daarnaast is er een grote toename te zien bij verkopend personeel. Heel handig want als verkoper met meer kennis kun je niet alleen beter verkopen en adviseren, het is ook veel leuker.

 

Na afloop van deze opleiding kun je met mij blijven sparren en inspiratie opdoen tijdens de gratis Masterclasses die elk kwartaal plaatsvinden. Hard nodig want als stylist werk je meestal alleen en is het belangrijk om je verder te ontwikkelen. Meteen een leuke gelegenheid om collega’s te ontmoeten en te horen hoe zij te werk gaan. Elke Masterclass behandel ik een bepaald thema zoals: een kleurspecial, draagbaarheid van de nieuwe trends, zakelijke kleding, het aantrekken van nieuwe klanten etc. In principe heb je niet veel nodig om goed advies te kunnen geven. De kennis zit vooral in jou. Je leert met je hoofd en handen te werken. Uiteraard krijg je advies omtrent aan te schaffen benodigdheden en hoe je een basis set opbouwt die kunt gebruiken tijdens het geven van advies en workshops.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een online training Personal Styling. Deze zal vanaf 22 februari 2019 van start gaan. Met als voordeel: beginnen wanneer jij wilt, video’s zo vaak kijken als je wilt en vooral heel veel voorbeelden. Net als bij de online kleurtraining die inmiddels veelvuldig wordt geboekt, kun je de online Personal Styling training al dan niet aanvullen met praktijklessen. Bekijk alvast de site kledingadviesonline.nl

Wil je een keer kletsen over wat het beste bij jou past? Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend kennis te komen maken in mijn studio in Rotterdam. Uiteraard kan dit ook telefonisch. Of meld je aan voor de gratis Masterclass zodat je vrijblijvend een les kunt volgen en collega’s kunt ontmoeten.

Merel heeft veel kennis en jarenlange ervaring, en deelt dat in haar lessen. De lessen zijn dus heel informatief, maar vooral ook erg inspirerend. Mere’ls passie voor haar vak werkt aanstekelijk; ik kom altijd erg enthousiast en geïnspireerd thuis, en heb zin om met de geleerde kennis aan de slag te gaan!

Lonneke Leever, www.lonnekeleeverstyling.nl

  • Tarief: op aanvraag.

Masterclass

Klik op Mereltje zodat je je meteen kunt aanmelden.

Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.
Samen maken we Nederland mooier!

Gerelateerde video's

Uitleg van een kleur- en stylingadvies voor dames

Zo wordt je outfit minder tuttig