Over Hi Style

Hi Style contact

Met mijn bedrijf Hi Style geef ik inmiddels 25 jaar kleur-, kleding- en stijladvies, train ik collega’s, winkels en bedrijven en schrijf ik boeken. Nog altijd vind ik het heerlijk om met kleur en kleding bezig te zijn. Met veel plezier leer ik klanten welke kleuren en stijlen hen mooiste staan of ga ik mee winkelen. Kleding is zo veel belangrijker dan we vaak denken. Met je uiterlijk straal je uit wie je bent en wat je wilt. Als je weet welke kleuren en kleding je flatteren en aansluiten bij je smaak en persoonlijkheid kun je gemakkelijker combineren en heb je meer kansen.

Na de modevakschool heb ik Fashion Merchandising gestudeerd in Londen. Aangevuld met schoonheidsverzorging en visagie. Maar de meeste kennis heb ik opgedaan in tijdens het maken van kleding en het geven van advies. Dagelijks leer ik er dingen bij. Dit maakt mijn vak zo boeiend. Er zijn altijd nieuwe dingen om te ontdekken en te maken.

Naast dat ik particulieren en bedrijven kleur en kledingadvies geef, train ik stylisten en winkels. Heel leuk dat grote bedrijven zoals de Bijenkorf en Konijnendijk Mode mij weten te vinden. Met mijn eigentijdse, zelf ontwikkelde methode en bijbehorende werkmateriaal leer ik professionals alles wat er weten valt over kleur, kleding en styling. Ik laat zien hoe je klanten kunt adviseren en inspireren. Verkopen wordt daardoor niet alleen gemakkelijker, het is ook leuker.

Kleur- en stylingadvies geven is inmiddels heel gewoon geworden. Het is zelfs een keuzevak op het ‘MBO haar, verzorging en mode’ geworden. Met veel plezier leid ik de docenten van deze scholen op. Heel leuk dat 16-, 17-jarigen hier hun hele carrière van kunnen profiteren. Voor collegastylisten, scholen en winkels heb ik diverse materialen ontwikkeld waaronder complete sets met losse kleursjaals, handige kleurkragen, colorcards, stylingcards en posters. De materialen moeten wat mij betreft praktisch zijn, maar ook mooi.

Inmiddels heb ik ook 4 boeken geschreven. Mijn boek ‘Kleding Genoeg Vrouwen’ wordt op diverse scholen als lesboek gebruikt.  Er is ook een mannenversie en een boek met uitgebreide allround adviezen: ‘Stijlfactor5’. Mijn laatste boek ‘Wat trek ik aan’ - Tips & tricks van een ervaren stylist’ draait vooral om combineren. Dé vraag van dit moment. Want je kunt een kast vol leuke kleding hebben, dat betekent niet dat je automatisch leuke sets kunt maken.

In aanvulling op mijn boeken en trainingen post ik regelmatig nieuwe video’s op mijn Youtube kanaal ‘Hi Style TV’ met weetjes over kleur en styling. In deze video’s demonstreer ik de werking van kleur en kleding, zodat je kleding kunt kiezen die bij je past, je mooi staat en je weet hoe styling werkt.

Ook na een opleiding kun je je bij Hi Style verder ontwikkelen. Elk kwartaal is er een gratis Masterclass, een les waarin ik nieuwe tips en tricks deel en waarbij je collega’s kunt ontmoeten. Als je een opleiding bij Hi Style hebt gevolgd kun je je onbeperkt aanmelden. Maar ook als je dit niet hebt gedaan, ben je van harte welkom een keer sfeer te komen proeven om te zien of Hi Style bij je past. 

Hi Style werkt regelmatig vrijwillig mee aan maatschappelijke projecten. Zo ben ik één van de coaches tijdens het traject van Stichting Another Way. Deze stichting helpt vrouwen die door werkeloosheid, scheiding, ziekte of rouw in een sociaal economische achterstandsituatie zijn gekomen. Elke maand krijgen deze vrouwen een workshopdag en coaching aangeboden. Dit allround proces maakt dat ze hun focus weer terugkrijgen en terug in hun kracht komen. Natuurlijk kan daarbij een kledingadvies niet uitblijven. Met alle liefde geef ik kleur- en kledingadvies zodat de dames zich vol vertrouwen kunnen kleden en presenteren onafhankelijk van hun budget. Zo kunnen ze de draad weer oppakken en de wereld met zelfvertrouwen tegemoet tredenBekijk hier de documentaire van het eerste traject.

  • Marian de Heer
    Het boek Kleding Genoeg Vrouwen is mijn gidsl. Ik heb het al jaren in de kast staan en pak het er regelmatig bij om er even in te kijken. En niet alleen ik, ook mijn dochter en vriendinnen. Ik kijk uit naar Merel’s volgende boeken. Want volgens mij is ze nog lang niet uitgeschreven.
    Marian de Heer

Door de professionele begeleiding van Hi Style wordt kleding kopen of verkopen niet alleen gemakkelijker, ook veel leuker.

Benieuwd naar Hi Style? Kom kennismaken tijdens een gratis inspiratie-ochtend of mail voor een afspraak.