Kleuradvies kleding

Tijdens een kleuradvies voor kleding leer je welke kleuren het mooiste bij jou staan; bij je uiterlijk maar ook bij je persoonlijkheid en smaak. Met meer dan honderd kleurdoeken laat ik je zien welke kleuren flatteren en welke minder mooi staan. In de goede kleuren straal je en vallen vlekjes, wallen en andere oneffenheden minder op. Dit geldt voor alle leeftijden!

Hi Style werkt met 12 kleurtypes; hieronder vallen de basistypes: lente, zomer, winter, herfst aangevuld met andere kleurtypes. Dit maakt een kleuradvies verfijnder en persoonlijker. Veel mensen vallen bijvoorbeeld tussen het winter- en het zomertype in met als gevolg dat de winterkleuren te hard staan en de zomerkleuren te zacht. Met de juiste nuancering zie je dat het beter klopt. Dit houdt ook in dat je leert welke stoffen: glanzend of mat, effen of dessin bij je passen. Deze tips kun je toepassen in je kleding, accessoires, make-up en haarkleur als je dat wilt. Dit scheelt miskopen en dingen proberen die niet zo goed uitpakken.

Het leuke van een kleuradvies kleding is dat je kleuren van je kleurtype heel mooi combineren. Zo heb je minder kleding nodig om leuke sets te maken. Uiteraard heb je een paar favorieten, maar je zal zien dat je veel meer mogelijkheden hebt! Of je nu in de winkel shopt of online: je kleurenkaart helpt je bij het maken van de beste kleuren.

Een kleuradvies duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats in de studio in Rotterdam, bij jou thuis of in je bedrijf. Je kunt alleen komen of een afspraak met meer personen inplannen. En uiteraard zijn zowel vrouwen als mannen van harte welkom.

Je ontvangt een praktische kleurenkaart met een plastic hoesje ter bescherming. Het kleurenkaartje helpt je om miskopen te voorkomen. Fijn voor je portemonnee en het milieu. Je kunt het kleurenkaartje op een stof leggen of naast make-up. Zo zie je vanzelf of je de juiste kleuren hebt. Tijdens het advies leg ik ook meteen uit en demonstreer ik welke kleurcombinaties goed bij jou werken. Elke vrouw en man heeft bepaalde kleurcombinaties die geweldig staan. Dit kunnen uni-kleuren zijn, prints met veel kleur of ton-sur-ton-combinaties. Ik zorg ervoor dat je een maat gemaakt kleuradvies krijgt. Het verschil zit hem in de losse kleurdoeken: hiermee kan ik je kleur voor kleur laten zien wat jou mooi staat en waar jij blij van wordt. Bekijk de video’s onderaan deze pagina!

Dit leer je tijdens een kleuradvies:

 • welk kleurtype je bent! Er zijn 12 verschillende kleurtypes
 • jouw topkleuren; kleuren die altijd goed staan
 • jouw basiskleuren en je accentkleuren
 • mooie kleurcombinaties maken
 • welke make-upkleuren je het beste kunt kiezen
 • welke haarkleuren bij je passen
 • welke sierraden jou het mooiste staan: goud, zilver of allebei
 • en uiteraard ontvang je een persoonlijke kleurenkaart dat je gemakkelijk mee kunt nemen tijdens het winkelen zodat je precies weet welke kleuren je het beste kunt kopen.

In de rubriek ‘Kleuradvies in beeld’ kun je een voorbeeld zien van een kleurenanalyse.

Kleur-figuuranalyse

Nieuw is een kleur-figuuranalyse waarbij je naast een kleurenanalyse, kleurenkaart ook figuurtips krijgt; oftewel jouw figuur in een notendop zodat je na een sessie klaar bent om te winkelen! Je krijgt kledingtips voor je lengte, figuur en je gezichtsvorm. Zo zal je duidelijk worden welke combinaties, lengte, stoffen en pasvormen jou het beste staan. Het is geen toevalligheid of kleding je al dan niet goed staat! Hier is altijd een verklaring voor te vinden. En als je dit eenmaal weet, kun je gericht winkelen en winnaars kopen!

Wist je dat op het YouTubekanaal Hi Style TV veel video’s staan omtrent een kleurenanalyse? Er is een serie genaamd: Kleurencombinaties maar ook korte video’s: ‘1 minute kleuradvies uitgelegd’  of de uitgebreide ‘Kleuradvies uitleg en demonstratie’ en een ‘modern kleuradvies’ en meer.

 • Tarief: € 179,- inclusief kleurenkaart. Kleur- en figuuranalyse € 299,-

 • Heleen
  Onlangs een kleuradvies gedaan bij Merel. Ik had al eens een kleuradvies elders gedaan, maar deed er zo weinig mee. Dat klopt: ik bleek een ander kleurtype te zijn. Merel heeft mij stap voor stap laten zien welke kleuren echt bij mij passen. Daarnaast heeft ze mij ook uitgelegd hoe ik de kleuren kan verwerken in mijn kleding. Heel duidelijk en actueel. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: boek een kleuradvies bij Merel!
  Heleen
 • Peter de Vries
  Na een kleur- en stylingadvies ga ik elk half jaar met Merel winkelen. Telkens als ik denk: nu weet ik het wel, komt ze toch weer met verrassende kleding aan. Het leukste vind ik dat Merel erop let dat alles goed combineert. Dat vind ik zelf het fijnst aan het kleuradvies. Alles past bij elkaar maar het is niet saai of eentonig. Ik weet nu veel beter wat mij goed staat en met een paar nieuwe dingen kan ik allerlei leuke sets maken met de dingen die ik eerder (met haar) heb gekocht.
  Peter de Vries
 • Ineke Groen
  Hoi Merel, ik heb zoveel profijt van je adviezen gehad de afgelopen maanden. Een paar keer besloten iets niet aan te schaffen want: wel leuk maar twijfel (en nu zekerheid) over de kleur. Veel fijner en relaxter shoppen. Een wat feller roze trui gekocht …. Nog even wennen. Maar het mooiste nieuwe aanwinst is mijn nieuwe bril. Krijg er veel complimentjes over: hij past bij mijn huid en haar. Leuk hé?
  Ineke Groen
Mooi met Kleding door Merel van 't Wout

Leer meer over kleuradvies

Wil je meer lezen over de geweldige mogelijkheden van een kleuradvies? In mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’ is een heel hoofdstuk gewijd aan een kleuradvies, kleurschema’s, voor- en na foto’s en de zes meest komende kleurtypes.

Kleuradvies op Hi Style TV

Contact opnemen

Je bent van harte welkom in de studio in Rotterdam. Dit kan alle dagen van de week.
Uiteraard kom ik ook graag bij je thuis of naar het bedrijf.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.