Personal Shopper opleiding

Een opleiding voor Personal Shopper? Kun je dat wel leren? Jazeker. Als ervaren “shopper” leer ik je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zodat je met vrouwen (of mannen) kunt winkelen. De behoefte hieraan wordt steeds groter. De keus is nog nooit zo groot geweest. Winkelen kan inmiddels 24/7 in webshops over de gehele wereld. Lukraak kopen wat je leuk vindt zorgt voor een chaotische garderobe die niet goed combineert. Praktische handvaten zijn meer dan welkom. Van een persoon die weet welke kleuren, pasvormen, stoffen en verhoudingen jou het beste staan. 

Gelukkig wordt het niet meer afgedaan als luxe, maar als een goede investering. Immers, als je met een ervaren personal shopper gaat winkelen, zal je kleding kopen die je graag en veel draagt. Zal je weinig miskopen hebben en dagelijks ervaren dat je snel en gemakkelijk leuke sets kunt maken. Bouw je een garderobe die gemakkelijk met je meegroeit. Nieuwe items sluiten goed aan waardoor je met 1 nieuw kledingstuk meerdere sets kunt combineren. 

Maar…… als personal shopper moet je wel over goede kennis beschikken, anders zullen klanten je niet snel nog eens inhuren. De opleiding ‘Personal Shopper’ staat dan ook niet op zichzelf maar is geïntegreerd tijdens de Stijlopleiding. Klik hier voor de Stijlopleiding. Waarbij je alles leert alles over kleding en accessoires. Zoals de meest gangbare modellen, stoffen, materialen, vormen en details. Uiteraard kun je ook niet zonder uitgebreide kennis over de verschillende figuurvormen. Zodat je snel en kundig kunt uitleggen welke kleding het mooiste staat als je klein bent of lang. Welke kledingstukken onmisbaar zijn en wat een handige verhouding is tussen basis kleding en eyecatchers? Welke kledingstukken je beter wat duurder kunt kopen en bij welke niet.

Als personal shopper help je bij het aankopen van kleding en accessoires. Demonstreer je hoe je leuke sets kunt combineren. Geef je advies over professionele kleding of voor een speciale gelegenheid. Dit alles kan uiteraard niet zonder een goede basis. Voorafgaand aan het winkelen geef je kleur- en kledingadvies. Doe je een intake en geef je stylingtips. Hoe dit allemaal werkt en hoe je je klanten zo goed mogelijk kunt begeleiden, leer je tijdens de Stijlopleiding. 

Het verbaast mij nog steeds dat ik als personal shopper klanten zo blij kan maken. In een paar uurtjes schaffen zij kleding aan waarmee ze jaren vooruit kunnen. Kleding die ze zelf niet zo snel zouden hebben uitgezocht maar die het verschil maken. Als de basis eenmaal staat kunnen ze ook gemakkelijk online winkelen. Met veel plezier leer ik je de fijne kneepjes van dit relatief nieuwe vak!


  Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.
Samen maken we Nederland mooier!

Houd je van winkelen maar wil je het op een goede manier aanpakken? Meld je aan voor de ‘Stijlopleiding’ Dit kan zowel tijdens praktijklessen als online.