Personal Styling of Imagestyling


12, 13 & 27 oktober, 23 & 24 november en een dag in overleg

Tijdens deze 6 daagse intensieve training leer je kledingadvies te geven aan vrouwen met allerlei figuurvormen, leeftijden, smaken en levensstijlen. Ik deel graag mijn tips en tricks en laat zien hoe elke vrouw – jong of oud – er goed uit kan zien. Je leert alles over kleur, stof, vorm, proportie en stijl zodat je met kleding kunt spelen en voor elke vrouw de beste keus kunt maken. Inmiddels geef ik deze opleiding alweer 25 jaar, het blijft boeiend en ik zie altijd mogelijkheden tot vernieuwingen. Mode verandert constant. Daar moet je als kledingstylist op inspelen. 

 

Ik noem mezelf liever personal stylist dan imageconsultant. In het de basis is imagestyling hetzelfde als personal styling, alleen is het laatste modischer en meer van nu. Image heeft vooral met de buitenkant te maken en ik neem liever de hele persoon in het advies mee en vul dit aan met modetips. Niet mijn wensen maar die van de klant staan centraal. Het is een een allround advies waarbij niet alleen kleur, figuur en kleding, styling en combineren maar ook persoonlijkheid, leeftijd, beroep en functie en uiteraard mode een rol spelen. Kleding waarin je er mooi uitziet en jezelf prettig bij voelt. Maar ook een stijl die kansen biedt en aansluit bij je functie of bedrijf.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor iedereen die het vak Personal Styling wil leren, om het later op professionele wijze uit te voeren. Ook als je al in de mode werkt zal je zien dat de opleiding tot personal stylist een enorme verdieping kan leveren. Immers ook als je vooral op je (mode)gevoel werkt, is het handig om over een dosis theorie te beschikken. Zodat je sneller kunt werken en het ook duidelijk en logisch aan de klant kunt uitleggen.

Vanwege mijn werk als trainer voor winkels en scholen aan de ene kant en het werken voor consumenten aan de andere kant, weet ik wat er speelt, wat er te koop is en waar de particulier naar op zoek is. Een advies moet allround zijn waarin uiterlijk maar ook persoonlijkheid en smaak, leeftijd en beroep aandacht verdient. Een combinatie verfraaien middels kleur en kleding en combineren ofwel sets maken. Combinaties die eigentijds zijn en aansluiten bij de wensen van de klant (voor iedereen weer anders), leeftijd, beroep en smaak.

Programma

De opleiding omvat 6 dagen. De eerste 3 dagen is er vooral aandacht voor het uiterlijk van de klant. Je leert een goede figuuranalyse maken met daarin alle aspecten die van invloed zijn op de kledingkeuze. Niet alleen de figuurvorm, maar ook de lengte, gezichtsvorm, verhoudingen en de overige lichaamsdelen. Zo bepaalt de gezichtsvorm welk kapsel mooi staat, of oorbellen het goed doen, de vorm van de halslijnen maar ook de vorm van een bril of een sjaal.

Tijdens de eerste drie dagen is er veel aandacht voor de diverse modellen en stijlen. Leer je spelen met stoffen, dessins en verhoudingen. Een figuur dat in balans is, heeft veel meer mogelijkheden qua styling. De 4 en 5de dag zijn vooral gericht op styling. Je leert hoe je leuke outfits maakt passend bij het uiterlijk, smaak en persoonlijkheid en levensstijl van de klant. Uiteraard is de mode ook belangrijk. Immers we leven nu en niemand wil er gedateerd uit zien. Heb je een voorliefde voor mode dan ben je bij Hi Style bij het juiste adres. Passie voor mode en kunst zijn onontbeerlijk voor dit prachtige vak. Tijdens de opleiding demonstreer ik meer dan honderd kledingstukken. Klassiekers maar ook trendy items zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Er wordt een goede basis gelegd waarmee je kunt doorgroeien. Zo kun je na deze training je verder specialiseren in herenkleding of de Masterclass Styling volgen. Elke klant is anders. Het gaat er om maatwerk te kunnen leveren. Naast dameskleding is er ook aandacht voor lingerie, accessoires, herenkleding, het opbouwen van een garderobe, zakelijke kleding en het opzetten van een eigen praktijk. De opleiding tot (persoonlijk) stylist start tweemaal per jaar.

Waar, wanneer en met wie

De lessen worden in groepjes van maximaal 5 personen gegeven, allemaal hoog gemotiveerde mensen die het vak goed willen leren. De lessen vinden plaats in Rotterdam. De opleiding start tweemaal per jaar, in oktober en in maart. De eerstvolgende vindt plaats op 12, 13, 14 oktober & 17, 18 november en een extra dag in overleg. De laatste dag vindt enkele maanden later plaats en is bedoeld om je verder te kunnen helpen aan de hand van je eigen praktijkvoorbeelden.

Gratis Masterclasses

Elk kwartaal vinden de gratis Masterclasses plaats waarvoor je je als Hi Style cursist onbeperkt kunt aanmelden. De Masterclasses zijn bedoeld om ervaringen met collega’s uit te wisselen, vragen te stellen en up-to-date te blijven omtrent nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mode, kleur en kleding. Elke keer wordt een specifiek thema behandeld zoals de draagbaarheid van nieuwe modetrends, extra uitleg over bepaalde kleurtypes, figuurtypes, nieuwe producten en stijlen. 

De gratis Masterclasses zijn een verlengstuk van de opleidingen van Hi Style. Zodat je kennis actueel kunt houden en kunt sparren met andere collega's. Daarnaast zijn er uiteraard de boeken (er is een nieuw stylingboek in aantocht) en de video's op mijn You Tube kanaal Hi Style | Merel van 't Wout. In deze video's deel ik tips en tricks en praktijkvoorbeelden.

Kortom een compleet programma dat je een professionele basis geeft als personal- of imagestylist. Aanvullend geef ik cursisten advies hoe je jezelf in de markt kunt zetten en een klantenkring kunt opbouwen.  

  • Tarief: op aanvraag.


Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.
Samen maken we Nederland mooier!

Masterclass

Wil je kijken of Hi Style bij jou past? Kom een keer vrijblijvend kennis maken of meld je aan voor de gratis Masterclass.